07 Kasım 2014 11:22

Erdost’un ışığı, karanlığı aydınlatacak

7 Kasım 1980’de Mamak Askeri Cezaevinde dövülerek öldürülen Yayıncı İlhan Erdost, ölümünün 34. yılında, ailesinin, dostlarının, sevenlerinin katılımıyla Karşıyaka Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı.

Paylaş

Anmada, 12 Eylül karanlığının bugünkü iktidarla devam ettirildiği, ancak onun ışığıyla bugün mücadelenin daha da yükseltildiği vurgulandı.
İlhan Erdost’un yayıncı ve devrimci kişiliğinden bahseden Işık Kansu onun o gün gösterdiği direnci ve mücadeleyi bugün de yaşatmaya çalıştıklarını ifade etti. Erdost’u yaşamının her alanında duyup hissettiklerini dile getiren Kansu “ Onu sevgi ve saygıyla anıyorum. Kızı Alaz’a da söz veriyorum. Babasının ışığıyla ömrümüz yettiğince onun yanında olacağız ve babasını birlikte yaşatacağız” dedi. 

‘BERKİN, ALİ İSMAİL, ETHEM VE DİĞERLERİ ŞİMDİ ONUNLA’
Kızı Alaz Erdost da kendilerini hiç yalnız bırakmamış olan Metin Demirtaş ve Vecihi Timuroğlu’nu anarak onların bugün babasının yanında olduğunu belirtti. Bugün birer birer dostlarının babasının yanına geldiğini söyleyen Erdost “Berkin, Ali İsmail ve Ethem de sizinle birlikte. Şimdi çocukluğumuzu yanında götüren Metin Demirtaş’tan bir şiir okuyacağım. Bu görevi her zaman Vecihi amca yapardı. Artık aramızda yok o da. Bugün onun görevini ben gerçekleştireceğim” diye konuştu.
İlhan Erdost’un ağabeyi Muzaffer Erdost, Devrimci 78’liler Federasyonu adına Hüseyin Esentürk’te birer konuşma yaparak İlhan Erdost’u yaşatan ve onları hiçbir zaman yalnız bırakmayan dostlarına, yoldaşların teşekkür ettiler. Muzaffer Erdost 12 Eylül Askeri Darbesi’nin karanlığının bugün hâlâ devam ettirilmeye çalışıldığını ancak devrimci ilkelerle yaşayanların buna boyun eğmediği ve eğmeyeceği vurgusu yaptı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Okullara cami genelgesi gönderildi

SONRAKİ HABER

Ziraat Türkiye Kupası grup kuraları çekildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...