07 Kasım 2014 05:39

Kader, insanlık için savaşmaya gidiyordu...

Askerlerce sınır hattında başından vurularak katledilen Kader (Kadriye) Ortakaya, Kobanê'ye gitmeden önce ailesi için kaleme aldığı mektupta, tüm insanlık için savaşmaya gittiğini yazmış.

Paylaş

Sınır hattında dün askerlerce hedef gözetilerek başından vurulan Toplumsal Özgürlük Parti Girişimi (TÖPG) üyesi ve Marmara Üniversitesi Yüksek lisans öğrencisi Kader Ortakaya'nın Kobanê'ye geçmeden önce ailesine ulaştırılması için bir mektup kaleme almış. Kaleme aldığı mektup daha ailesine ulaşmadan yaşamını yitiren Ortakaya, mektubunda Kobanê'ye tüm insanlık için savaşmaya gittiğini belirtirken, ailesinden de mücadelesini sahiplenmelerini istiyor.

Ortakaya'nın direnişe katılmak üzere Kobanê'ye gitmeden önce ailesi için kaleme aldığı mektubu, ailesinin talebi nedeniyle yayından kaldırdık


TÖGP: KADER YOLDAŞIMIZ HALKLARIN ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNE CAN SUYU OLMUŞTUR

Kader Ortakaya için, üyesi olduğu Toplumsal Özgürlük Parti Girişimi (TÖPG) bir açıklama yayımladı.

Tüm devrimci-demokrasi güçlerine dayanışma çağrısında bulunan TÖPG, Kader Ortakaya’nın cenazesi gelene kadar Kadıköy’deki taziye çadırının açık olacağını ve 7 Kasım Cuma (Yarın) saat 19.00’da taziye çadırından Kadıköy Boğa’ya yürüyüş gerçekleştirilerek, basın açıklaması yapılacağını açıkladı.

Açıklamanın tam metni şöyle;

"Toplumsal Özgürlük Parti Girişimi (TÖPG) üyesi Kadriye (Kader) Ortakaya yoldaşımız Kobane’de verilen halkların özgürlük mücadelesine omuz vermek için gittiği Kobane’de, sınırdan geçerken devlet güçleri tarafından katledilmiştir.

Kader yoldaş, Kürt Özgürlük Hareketi ve işçi sınıfının tarihsel ittifakının inşasını, enternasyonalist bir zeminde yükseltmek için, komünist kimliğinin bir gereği olarak Kobane’de süren destansı direnişin saflarına katılırken şehit düşmüştür.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun olarak, Marmara Üniversitesi Kalkınma İktisadı ve Çalışma Ekonomisi bölümlerinde yüksek lisans öğrencisi olan 28 yaşındaki Kader yoldaş, 25 gündür Kobane sınırında nöbet tutuyordu. İki gün önce katıldığı, Sterk TV programında, “Özgürlük tohumlarının yükseldiği yeri kanımızın son damlasına kadar korumaya ve orada savaşmaya ve orayı özgürleştirene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuşmuştu.

Özgür Sanat Girişimi sanatçıları sınır hattında insan zinciri yapmak istediği sırada, T.C askeri gerçek mermi ve gaz bombalarıyla saldırdı.  T.C askerinin açtığı ateş sonucu sınırın Kobane tarafında bulanan Kader yoldaşımız Kobane sınırından YPG/J saflarına geçmek isterken başından vurularak katledildi. Yoldaşımızın cenazesi Kobane’deki hastaneye kaldırıldı.

30 Eylül’de sınır nöbetindeyken Facebook hesabından “Her devrim küçük bir kıvılcımla başlar ve vardır her namlunun ucunda bir yaşam ateşi. Böyle büyük düşler de yolcuklarla başlar. Ve serüvenciler düşer bu yollara…” yazan yoldaşımız halkların özgürlük mücadelesine can suyu olmuştur.

Küçük yaşlarda parça başı işçilik yaparak, işçi sınıfının içinden gelen yoldaşımız üniversite yıllarından itibaren gençlik mücadelesi saflarının en önünde yer almıştır. Kadın kurtuluş hareketinin bayrağını sarsılmaz iradesiyle bulunduğu her alanda yükseltmiştir. Emek sermaye çelişkisinden doğan bir işçi sınıfı örgütlülüğünü Toplumsal Özgürlük Parti Girişimi-(TÖPG) bayrağı altında sürdürmüştür.

Kader yoldaşımızın katilleri bellidir. IŞİD çetelerine cephe geriliği yapan, Kobane direnişini boğarak, Rojava’yı düşürmek ve en nihayetinde Kürt Özgürlük Hareketi’ni tasfiye etmek isteyen TC’nin AKP iktidarıdır.

Bilinmelidir ki,  yoldaşımızın direnişi direnişimiz, devrimci iradesi irademizdir. Yoldaşımızı katledenlerden hesap soracak, bıraktığı bayrağı Toplumsal Özgürlük saflarında devrimci kavgamızda dalgalandıracağız.

Tüm devrimci ve demokrat güçlerin ve halklarımızın başı sağ olsun."

ÖNCEKİ HABER

Faiz artışı beklentileriyle dolar 2.26 TL'yi aştı

SONRAKİ HABER

Madende ölen işçinin arkadaşları: Taşeron öldürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...