07 Kasım 2014 04:28

CENTCOM Komutanı: Türkiye işimizi kolaylaştırabilir

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Lloyd Austin, Türkiye'nin IŞİD'e karşı ABD öncülüğünde oluşturulan koalisyona üsleri ve hava sahasını açmasının, işlerini çok daha kolaylaştıracağını söyledi.

Paylaş

ABD'nin Başkenti Washington'da, Atlantik Konseyi adlı düşünce kuruluşunda ABD'nin Ortadoğu'daki askeri stratejisi ve IŞİD'e yönelik operasyonlarla ilgili düzenlenen programda konuşan Austin, "Türkiye'nin İncirlik Üssü'nü koalisyona kullandırmaması, IŞİD'e karşı çabalarınızı ne kadar sekteye uğratıyor?" sorusuna verdiği yanıtta, "Türkler koalisyona yardımcı olmada daha istekli olmaya karar verirlerse, bu şüphesiz katma değer olacak. Özellikle üslerin ve hava sahasının kullanımı konusunda daha çok hak kazanmamız, işimizi daha kolay ve rahat yapmamızı sağlar. Unutmayın ki, IŞİD onlar için de risk oluşturuyor diye konuştu.

Austin, IŞİD'e karşı yürütülen hava saldırılarının, örgütün Irak ve Suriye'de hareket yeteneğini önemli ölçüde etkilediğini ancak mücadelenin yıllarca sürebileceğini söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Köylüleri döve döve 6 bin zeytin ağacını kestiler

SONRAKİ HABER

Adana'da uyuşturucu operasyonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...