12 Temmuz 2011 09:57

‘Festus Okey davasına müdahiliz, adalet istiyoruz’

Dört  yıl önce gözaltına alındığı Beyoğlu Polis Karakolunda polis tabancasından çıkan kurşunla ölen Festus Okey davasının 14’üncüsü görüldü. Beyoğlu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava öncesinde, Göçmen Dayanışma Ağı üyeleri açıklama yaparak davaya müdahil o

‘Festus Okey davasına müdahiliz, adalet istiyoruz’
Paylaş

Dört  yıl önce gözaltına alındığı Beyoğlu Polis Karakolunda polis tabancasından çıkan kurşunla ölen Festus Okey davasının 14’üncüsü görüldü. Beyoğlu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava öncesinde, Göçmen Dayanışma Ağı üyeleri açıklama yaparak davaya müdahil olmak istediklerini açıkladı.

Mahkemenin 4 yıldır Festus Okey’in kimlik bilgilerini beklemek dışında bir şey yapmadığını, polis memurunun da bu süre içerisinde görevine devam ettiğini söyleyen Göçmen Dayanışma Ağı üyesi Meral Candan, ”Bizler bireysel olarak davaya müdahil olmak için dilekçe verdik fakat bu talebimiz mahkeme tarafından reddedildi ve hakkımızda suç duyurusunda bulunuldu. Bu davada yeni müdahillik dilekçeleri vereceğiz” diye konuştu.

Bireysel başvuruların dışında İstanbul ve Ankara Baroları ile Çağdaş Hukukçular Derneği, İnsan Hakları Derneği, Yeryüzüne Özgürlük Derneği ve Helsinki Yurttaşlar Derneğinin de davaya müdahil olmak istediklerini belirten Candan, bu kurumlarında talebinin de kabul edilmediği bilgisini verdi. Candan ”Bir an önce Festus Okey’in ölümünden sorumlu olanların cezalandırılmasını istiyoruz” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Anayasa meclisi oluşturulmalı’

SONRAKİ HABER

Yoksulluk intihar ettirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...