07 Kasım 2014 00:50

Işığını camdan alan resimler

75. Yıl Sanat Galerisi’nde ikinci kişisel sergisini açan, Eğitimci, Ressam Ümit Aslan’la eserlerini ve kurucu üyesi olduğu Tarsus Ressamlar Derneği’nin faaliyetlerini konuştuk.

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Aslan, görüntüsü kum sanatını hatırlatan cam üzerine yağlı boya çalışmalar yapıyor. Bu tarz bir çalışmayı ilk yapan kişi olduğunu iddia eden Aslan, boyayı fırça ile cama sürerken hata yapma şansının olmadığını söylüyor. Yağlı boya belli bir kıvama geldikten sonra cam üzerine sürülüp ince bir çubuk ya da kalemle konunun ana hatları çiziliyor. Bu işlem sırasında bir hata yapıldıysa, silip yeniden yapılması gerekiyor.

‘MAVİ KENDİSİNİ DAHA İYİ GÖSTERİYOR’

Bezi eline alıp, sadece parmaklarıyla çalıştığını anlatan Aslan, çalışmalarını ikiye ayırmış: Mitolojik karakterlerin heykellerinden oluşan birinci kısım ve mavi senfoni olarak adlandırdığı hareketli eserlerden oluşan ikinci kısım.

Mitolojik çalışmalarında kahverengiyi tercih eden Aslan, hareketli resimlerin mavide kendisini daha iyi gösterdiği için çalışmalarını daha hafif bir madde olan mika üzerine ışık öğesini güçlendirerek geliştireceğini belirtti. Resimde ışıklı bölümlere maket bıçağı ile iz attıktan sonra kenarlardan led lambalarıyla ışığını güçlendireceği bir çalışmanın hazırlıklarını yapan Aslan’ın sergisi Adana Büyükşehir Belediyesi 75. Yıl Sanat Galerisi’nde cumartesi gününe kadar Adanalılar tarafından ziyaret edilebilecek.

ÇOCUKLAR RESİMLE TANIŞTI

Tarsus Ressamlar Derneği olarak üç resim festivali gerçekleştirdiklerini anlatan Aslan, 2015 Nisan ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan festivali, Tarsus Belediyesi’nin de katkılarıyla uluslararası bir festivale dönüştüreceklerini ifade etti. Ayrıca, derneğin bir de sanat köyü projesi var. Festivalde canlı performanslarla oluşturulan eserleri ileride kuracakları sanat köyünde sergilemek istiyorlar. Dernek bugüne kadar, resim öğretmeni olmayan 33 köyde öğrencilere ulaşarak çeşitli etkinlikler gerçekleştirmiş. Çeşitli sponsorların desteğiyle gerçekleştirilen bu etkinliklerde öğrenciler sulu boya, pastel boya, renkli kuru boya ile tanışıp, canlı performanslar gerçekleştirmişler.

ÖNCEKİ HABER

Meksika kaybolan 43 öğrenci için ayakta

SONRAKİ HABER

Yarım kalmış cümleler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...