06 Kasım 2014 19:03

BEDAŞ önünde işçi eylemi

İş güvenliği istedikleri için işten atılan ve 85 gündür direnişte olan Enerji Sen üyesi BEDAŞ işçileri, BEDAŞ Genel Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

Paylaş

İş güvenliği istedikleri için işten atılan ve 85 gündür Avcılar BEDAŞ önünde direnişte olan Enerji Sen üyesi BEDAŞ işçileri, BEDAŞ Genel Müdürlüğü önünde eylem yaptı. Limter-İş Genel Başkanı Kamber Saygılı, UİDDER ve Sürekli Devrim Hareketi üyelerinin de destek verdiği eylemde, "BEDAŞ'ta can güvenliği istedik, işten atıldık. Atılan işçiler geri alınsın" yazılı pankartın açıldığı açıklamada, "BEDAŞ şaşırma sabrımızı taşırma", "BEDAŞ Soma olmayacak" sloganları atıldı. BEDAŞ önünde kurulan çadırın ardından işçiler adına yapılan basın açıklamasını BEDAŞ işyeri temsilcisi Ertan Karaman okudu. Karaman, özelleştirmenin ardından BEDAŞ'ı devralan ve adı Türkiye ve Kürdistan'da yapılan baraj ve HES projeleri ile anılan Cengiz-Kolin-Limak yönetiminin işçilerin sağlık ve güvenlik taleplerini görmezden geldiğini belirtti. İş güvenliği talebiyle 6331 sayılı "İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası"nın 13. maddesinden doğan haklarını kullanarak 23 Temmuz'da iş bıraktıklarını söyleyen Karaman, direnişlerinin 85 gündür devam ettiğini vurguladı.

85 günlük direniş sürecini anlatan Karaman, "Bizim direnişimiz, 'oğlum yüzme bilmezdi' diyen ananın toprağa batmış elleriyle ekildi ve araba kasalarında taşınırken uçuruma savrulan kadınların yüreklerinde büyüyor" dedi. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Kadıköy'de Kader Ortakaya için yürüyüş

SONRAKİ HABER

Beşiktaş Partizan'ı bu kez de 2-1 yendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa