06 Kasım 2014 18:07

Kristal Kayısı için yarışacak filmler belli oldu

Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfının düzenlediği Malatya Uluslararası Film Festivali’nin yarışmacı filmleri açıklandı.

Paylaş

Ulusal Uzun Metraj Yarışma kategorisinde aralarında Erol Mintaş’ın “Annemin Şarkısı”, Nesimi Yetik’in “Toz Ruhu” ve Fırat Tanış’ın “Karınca Kapanı” adlı filmlerinin de olduğu 9 film yarışıyor.

5. Malatya Uluslararası Film Festivali’nin Ulusal Uzun Film Yarışması’nın Jüri Başkanlığını Yönetmen Erden Kıral üstlenirken Sinema Yazarı Kerem Akça, Gazeteci-Yazar Yıldız Ramazanoğlu ve Yönetmen İsmail Güneş de jüri üyesi olarak görev alıyor.

Festivalin Uluslararası Yarışma Jürisi ise Alman Akademisyen-Sinema Tarihçisi Dr. Hans Jochim Schlegel, Akademisyen Nesim Bencoya, Yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun ve İranlı Yönetmen ve Oyuncu Reza Attaran’dan oluşuyor.

Bu yıl 5. düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali  21 Kasım’da yapılacak olan açılış töreniyle başlayacak.

23 FİLMDEN 9 FİLM KRİSTAL KAYISI İÇİN YARIŞACAK

5. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde, 23 filmin başvurduğu Ulusal Uzun Yarışma kategorisinde 9 film yarışıyor. Ulusal Uzun Metraj Yarışma kategorisinde yarışacak filmler şunlar; Erol Mintaş’ın “Annemin Şarkısı”, Nesimi Yetik’in “Toz Ruhu” ve Fırat Tanış’ın “Karınca Kapanı”, Derviş Zaim’in “Balık”ı, Mahur Özmen’in “Beni Sen Anlat”, Kenan Korkmaz’ın “Gittiler: “Sair ve Meçhul”, Aydın Sayman’ın “İçimdeki İnsan”ı, Muhammet Çakıral’ın “Kırlançgıçlar Susamışsa” ve Yasin Korkmaz’ın “Netekim Karakolu”.

8 KISA FİLM VE 8 BELGESEL YARIŞACAK

Ulusal Kısa Film Yarışması’nın jüri üyeliğini Gazeteci-Yazar Bünyamin Yılmaz, Yönetmen Faysal Soysal, Ticaret Üniversitesi Görsel İletişim Tasarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Rıdvan Şentürk  ve MUFF Genel Koordinatörü, Yönetmen Hüseyin Namık Yıldırım üstlendi. Jürinin değerlendireceği filmler ise şöyle; Özer Kesemen’in yönettiği “Alamor”, Nazlı Elif Durulu’nun yönettiği “Düldül ve Bülbül”, Anıl Kaya’nın filmi “Dün Bugün Yarın”, yönetmenliğini Koray Sevindi’nin yaptığı “Kafa”, Bedir Afşin’in filmi “Ne Topraktır Ne Asfalt”, Baran Gündüzalp’ın yönettiği “Öğretmen”, Mehmet Gülkanat’ın filmi “Ukde” ve yönetmenliğini Onur Yiğit’in yaptığı “Yuva”

Belgesel Yarışma Kategorisinde ise Aydın Kapancık’ın filmi “Fırtına”, Berfi Dicle Öğüt’ün “Karda Açan Menekşeler”, Emel Çelebi’nin “Külkedisi Değiliz”, Kurtuluş Özgen’in “Nail V.”, Güliz Sağlam’ın “Tepecik Hayal Okulu”, Emre Karapınar’ın “Yolanda”, Oktay Altunnar’ın “Yüzde 12.29”, Orhan Çalışır ve Dirk Meissner’in ortak yapımı “Zülfü Livaneli: Doğu ile Batı Arasında Bir Ses” filmleri yer alıyor.

TÜRKİYE PREMİERELERİNİ MALATYA’DA YAPACAKLAR

164 filmin müracaatta bulunduğu kategoride 10 film yarışacak. Yarışmacı filmlerin hepsi de Türkiye Premiere’ini Malatya Uluslararası Film Festivali’nde yaparak sinemaseverlerle  buluşacak. Uluslararası Uzun Metraj Yarışma kategorisinde yarışacak filmler;

Denizin Acımasızlığı / The Cruelty of the Sea/ La Crudelta del Mare,  Rodolfo Bisatti 2014, 99’ İtalya (Premiere)

Hannah’ın Yolculuğu / Hannah’s Journey / Hannah’s Reise / Julia von Heinze, 2013, 100’, Almanya, İsrail (Premiere)

Hasan’ın Yolu/ Hasan’s Way / El Rayo Ernesto de Nova & Fran Aaujo, 2013, 86’’, Fas, Portekiz, İspanya (Premiere)

Juana 12 Yaşında / About 12 / Juana A Los 12, Martin Shanly, 2014, 75’, Arjantin, Avusturya (Premiere)
Kebap ve Burçlar / Kebab and Horoscope / Kebab i Horoskop, Grzegorz Jaroszuk, 2014, 72’, Polonya (Premiere)

Kızlar Bağırmaz... / Hush! Girls Don’t Scream / Hiss! Dokhtarha Faryad Nemizanand, Pouran Derakdshandehi 2013, 102’, İran (Premiere)

Olmayan Zaman / Non-Present Time / Nesamasis Laikas, Mykolas Vildziunas, 2014, 80’, Litvanya, (Premiere)  

Quchi’de Yaz / A Time in Quchi / Shu Jia Zuo, Chang Tso-chi , 2013, 111’, Tayvan (Premiere)
Titli / Kanu Behl, 2014, 125’, Hindistan (Premiere)

Ürkek / Violet, Bas Devos, 2014 72’ Belçika, Hollanda (Premiere) (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Binlerce ‘maskeli’ sokağa çıktı

SONRAKİ HABER

Nasuh Mitap toprağa verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...