12 Temmuz 2011 09:49

‘Anayasa meclisi oluşturulmalı’

Demokratik Anayasa Hareketi, yeni anayasayı halkın yapması için “Anayasa Meclisi” oluşturulması çağrısı yaptı. Hareket Sözcüsü Ayhan Bilgen, “Bu parlamentonun yeni anayasayı yapacağını savunmak, 12 Eylül 1980 darbesinin somutlaşmış gücü olan Milli Güvenlik Konseyinin iradesine tabi olmaktan başka bir şey ifade

‘Anayasa meclisi oluşturulmalı’
Paylaş

Demokratik Anayasa Hareketi bugün Mülkiyeliler Birliğinde düzenlenen bir basın toplantısı ile, demokratik bir anayasanın yapım sürecini kolaylaştırmak ve toplumun sürece katılımını sağlamak amacıyla acilen yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğine dikkat çekti. Hareket Sözcüsü Ayhan Bilgen, yeni anayasanın halk tarafından yapılması için, “Anayasa Meclisi” oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Bilgen, böyle bir sürecin etkin hale getirilmesi için Meclisin, “Başta Terörle Mücadele Yasası, TCK ve Basın Yasası olmak üzere, inanç, ifade ve örgütlenme özgürlüğünün önündeki bütün engelleri kaldıracak düzenlemeleri” acilen gerçekleştirmesi gerektiğini belirtti.

Bilgen, yeni bir anayasa meclisinin oluşması için düzenlenen imza kampanyasına dair de bilgi verdi. İmza kampanyasına katılanlar arasında Prof. Dr. Kadir Cangızbay, Prof. Dr. Korkut Boratav, gazetemiz yazarlarından TİHV Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Prof. Dr. Mithat Sancar ve Gazeteci Ahmet Tulgar gibi isimler ile çeşitli sendika, oda ve siyasi parti temsilcisi de bulunuyor. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Deniz Feneri’nde yeni gözaltılar

SONRAKİ HABER

‘Festus Okey davasına müdahiliz, adalet istiyoruz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...