06 Kasım 2014 15:21

Cinsiyetçiliğe boykotla yanıt

İtalya’da kadın bir bakanın külah dondurma yediği fotoğrafları cinsiyetçi bir biçim de yayımlayan Chi dergisine ülke genelinde tepki yağıyor. Cemiyet dergi için soruşturma başlattı.

Paylaş

Eski başbakanlardan Silvio Berlusconi’ye ait olan yayıncılık şirketi Mondadori bünyesindeki İtalya’nın ünlü haftalık magazin dergisi Chi, bir fotoğraf altı habere imza attı. Dergi, 33 yaşındaki Kamu Yönetimi ve Sadeleştirme Bakanı Marianna Madia’yı, araçta külahla dondurma yerken fotoğrafladı.

Bakanın dondurma yediği anlardan 4 kareyi kullanan dergi, “Dondurma ile yapmayı biliyor” şeklinde cinsel göndermeli bir başlık da kullandı. Başlığın altına ise, “Bakan Madia eşiyle bir zevk molası verdi” ifadeleri eklendi.

Bunun üzerine sosyal medyada siyaset, sanat ve basın dünyası başta olmak üzere her kesimden tepkiler yağmaya başladı. Birçok kadın ve erkek, mikroblog sitesi Twitter ile Instagram ve Facebook’ta “cisofareanchio (Ben de yapmasını biliyorum)” hashtag’i ile dondurma yediği fotoğrafını paylaşarak hem haberi protesto etti hem de bakana destek oldu.

DİSİPLİN SORUŞTURMASI

Derginin Genel Yayın Yönetmeni Alfonso Signorini protestoların direkt hedefi olurken, . Chi’yi boykot etme kampanyası da başlatıldı.

İtalya’nın gazeteciler cemiyeti ODG, Dergi Yöneticisi Signorini hakkında disiplin soruşturması başlattı. Signorini hakkındaki bu soruşturma, ahlaki kuralları hiçe sayarak özel hayatın ihlali ve mesleki haysiyetin hiçe sayılması çerçevesinde yürütülecek.

BU SAPIKÇA BİR ŞEY

Bakan Madia’nın partisi olan PD (Demokrat Parti) Üyesi Senatör Laura Puppato Twitter hesabından, “Bu iç açıcı olmayan durum karşısında Bakan Marianna Madia’ya destek olalım, Chi’nin sayfası sapıkça” diye yazarken, birçok paylaşımcı bunu “İğrenç bir gazetecilik” olarak yorumladı. Söz konusu dergi, Berlusconi’ye karşı olan isimleri hedefine almasıyla biliniyor. (Roma / DHA)

ÖNCEKİ HABER

Servisler kaldırılıyor

SONRAKİ HABER

Brüksel’de 120 bin kişi alanlara çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...