06 Kasım 2014 14:23

T.C.'nin demirbaşına giriyor başka bir yere değil

Cumhurbaşkanı Sarayı ile ilgili tartışmalara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm hassasiyetlerimiz kullanılarak bu yatırım yapılmıştır. Daha yapılacak işler var. Camisi olacak halka açık. Konferans salonu olacak. Türkiye Cumhuriyeti'nin demirbaşına giriyor başka bir yere değil. Kontrol mekanizmaları bir suistimal varsa yakalar gereğini de yapar" ifadelerini kullandı.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte devlet ziyareti gerçekleştirmek üzere Türkmenistan'a gitti. Cumhurbaşkanı Sarayı ile ilgili tartışmalara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm hassasiyetlerimiz kullanılarak bu yatırım yapılmıştır. Daha yapılacak işler var. Camisi olacak halka açık. Konferans salonu olacak. Türkiye Cumhuriyeti'nin demirbaşına giriyor başka bir yere değil. Kontrol mekanizmaları bir suistimal varsa yakalar gereğini de yapar" ifadelerini kullandı.

Aşkabat’a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan ile ülkemiz arasındaki ilişkileri 'mükemmel düzeyde' olarak nitelendirdi ve Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov ile gerçekleştireceği görüşmelerde, ikili ilişkileri tüm yönleri ile ele alacaklarını, ayrıca iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve uluslararası gelişmeleri gözden geçirip ortak olarak atılabilecek adımları istişare edeceklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan’ın son yıllarda yaptığı büyük kalkınma hamlesi ile Orta Asya’nın dikkat çeken ülkelerinden biri olduğuna işaret ederek Türkiye’nin de, Türkmenistan’a en fazla yatırım yapan ülkeler arasında yer aldığını dile getirdi. Ziyareti sırasında gerçekleştirecekleri görüşmelerde karşılıklı yatırımları ele alacaklarını ve iş forumuna katılacaklarını da kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan ile ekonomi, ticaret, eğitim ve kültür alanlarında ilişkileri geliştirmek konusunda kararlı olduklarını ifade etti.

‘İSRAİL YÖNETİMİNİN YAPMIŞ OLDUĞU ALÇAKÇA GİRİŞİM AFFEDİLİR DEĞİL’

İsrail'in Mescid-i Aksa'daki sert müdahalesini eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, ile süratle bazı temasları inşallah geliştireceğiz. Bu tamamen tahrike dayalı bir olay. Mescid-i Aksa bizim için iki kubbeden birisidir. İsrail yönetiminin yapmış olduğu bu barbarca, alçakça girişim affedilir değil. Sessiz kalmamız mümkün değil. Uluslararası alanda gereken adımı atmak durumundayız. Aksi takdirde bu tahrikler, o bölgede kalmaz, dünyanın değişik yerlerinde de sıkıntılar yaşayabiliriz. İsrail yönetimi bu tür girişimlere hep zemin hazırladığı için bizim de arzu etmediğimiz gelişmeler oluyor. İsrail yönetimi aklı selim ile bu işe el koyar ve Mescid-i Aksa'nın kapıları Müslümanlara açılır. Yoksa İsrail, bölgede tek başına kalmanın ötesinde dünyada da aynı duruma talim edecektir" diye konuştu.

‘BUNUN İMRALI İLE ALAKASI YOK’

Çözüm sürecine ilişkin Erdoğan, "Bu süreç demokratik açılımla başladı. Bunun İmralı ile şurayla, burayla alakası yok. İmralı'da başlar, İmralı'da biter tarzı yaklaşımlar, zaten çözüm sürecinin yanında olmadı ki bu ifadeleri kullananlar. Etnik bir yaklaşımla, vatandaşı sokağa davet ederseniz, 40 kişinin hayatını kaybederse, bunun çözümle alakası yok. Gerçekten barış isteyen barış çağrısı yapar. Evleri, dükkânları işaretlemek suretiyle yakıp yıkanların barıştan söz etme imkanı yok" dedi.

‘TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NE TRAFİĞİ KAPATIP TÖREN YAPMAK YAKIŞIR MI?’

Cumhurbaşkanlığı sarayının maliyet tartışmalarına ilişkin Erdoğan, "Başbakanlık bu konu ile ilgili açıklama yaptı. Bu ülkede taş üstüne taş koyanlar var. Bir de taş üstüne taş koymayı hayal edemeyenler var. Biz cumhurbaşkanlığı makamı olarak böyle bir şey yapmışsak, önce başbakanlık makamı olarak düşünmüştük. Şu anki başbakanlık makamının önündeki caddede törenlerimizi yapardık. Koskaca Türkiye Cumhuriyeti'ne trafiği kapatıp tören yapmak yakışır mı? Bu yerler bir ülkenin itibar makamlarıdır. Buralara bakılarak kararlar verilir. Bunların böyle bir derdi yok. Bunlar eski Türkiye" diye konuştu.

‘TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN DEMİRBAŞINA GİRİYOR BAŞKA BİR YERE DEĞİL’

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na ilişkin bir suistimal varsa kontrol mekanizmalarının bunu yakalayacağını ve gereğini yapacağını belirten Erdoğan, "Tüm merasimler artık konseptin içinde gerçekleştirilecek. Parasal noktada açıklanan rakamlar hepsi farklı rakamlar bunlar duymaz uydurur. Tüm hassasiyetlerimiz kullanılarak bu yatırım yapılmıştır. Daha yapılacak işler var. Camisi olacak halka açık. Konferans salonu olacak. Türkiye Cumhuriyeti'nin demirbaşına giriyor başka bir yere değil. Kontrol mekanizmaları bir suistimal varsa yakalar gereğini de yapar" ifadelerini kullandı.

‘UÇAK MESELESİ TAMAMIYLA AYIPLANACAK BİR KONU’

Yeni Cumhurbaşkanı uçağının maliyetine ilişkin yapılan tartışmaları değerlendirmesi istenen Erdoğan, "Uçak meselesi tamamıyla ayıplanacak bir konu kusura bakmasınlar. Artık Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanı, başbakanı… vakit nakittir anlayışı ile hareket ediyor. Tarifeli uçuşlarla vaktini kaybeden değil. Eskiden Uzun bir yolculuk oluyordu iki, üç yerde duruluyordu. Bu uçağımızla birlikte zamandan ciddi bir tasarruf olacak. Türkiye kendine yakışanı yapmıştır" dedi. (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Hayvan barınağı sürgün yeri haline geldi

SONRAKİ HABER

Servisler kaldırılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...