05 Kasım 2014 20:22

Eskişehir’de Kerbela şehitleri anıldı

ESKİŞEHİR (CİHAN)- Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, Muharrem ayı münasebetiyle '10 Muharrem' konseri düzenledi. Kerbela şehitlerinin anıldığı programda duygu dolu anlar yaşandı.Yunus

Paylaş
ESKİŞEHİR (CİHAN)- Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, Muharrem ayı münasebetiyle '10 Muharrem' konseri düzenledi. Kerbela şehitlerinin anıldığı programda duygu dolu anlar yaşandı.

Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde (YKSM) düzenlenen konserde, Odunpazarı Belediyesi Gösteri ve Sahne Sanatları Merkezi bünyesinde görev yapan ses ve saz sanatçıları sahne aldı. İki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde "Duaz-ı İmam Mersiye" ve Semah Ekibi (Hacı Bektaş Veli Derneği) icra edildi. Cengiz Özkan’ın konserin ikinci bölümde seslendirildiği ilahiler ise dinleyenlere duygu dolu dakikalar yaşattı.

Konsere, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Konser, Başkan Kurt’un konuşmasıyla başladı. Kurt, ‘‘Alevi vatandaşlarımızın temel inancı, temel değerlerine bizim sahip çıkmamız lazım. Kerbela'yı hepimizin bildiği kutsal ve bu doğrultuda anılması gereken saygı gösterilmesi gereken bir etkinlikle kutlayalım istedik.’’ diye konuştu.

Konseri izlemeye gelen vatandaşlar, sanatçıların seslendirdikleri ilahilerle duygu dolu anlar yaşadı. Konsere ailesiyle birlikte gelen Hüseyin Kar, ‘‘Muharrem'de on iki gün boyunca susuzluk orucumuz var. Susuzluk orucunu tuttuk. Her gün cemevinde bir matem yasımız vardır. Kerbela en akılda kalan olaydır. Kerbela Şehitleri 72 Şeyhüda ve Hz Hüseyin’i başta olmak üzere anıyoruz.’’ dedi.
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

Filistin, Mescid-i Aksa'daki zulmü BMGK'ya taşıma yolunda

SONRAKİ HABER

Vatan Caddesi'nde trafik kazası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...