06 Kasım 2014 04:20

İlkokul öğrencileri 'korsan otobüsle' kazadan kıl payı kurtuldu

İSTANBUL (CİHAN)- Beykoz’da ilkokul öğrencisi 57 çocuk, kiralanan korsan otobüsle Sultanahmet’e geziye götürülmek üzere yola çıktı. Evrakları eksik olan ve muayeneden 3 kez men

Paylaş
İSTANBUL (CİHAN)- Beykoz’da ilkokul öğrencisi 57 çocuk, kiralanan korsan otobüsle Sultanahmet’e geziye götürülmek üzere yola çıktı. Evrakları eksik olan ve muayeneden 3 kez men edilen otobüs, Beşiktaş’ta yokuş aşağı inerken freni patladı. Kaldırıma çıkan ve önündeki kamyonete çarparak durabilen otobüste çocuklar kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Büyük korku yaşayan öğrenciler yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

Olay, Barbaros Bulvarı’nda dün öğle saatlerinde gerçekleşti. İddialara göre, Beykoz’daki Hacı Numan İlköğretim Okulu yönetimi ilkokul öğrencileri için gezi düzenledi. Gezi için bir otobüs kiralandı. Otobüs sürücüsü ile okul yönetiminin 300 liraya anlaştığı öne sürüldü. Çocuklar gezi için kendilerinden 25’er lira para toplandığını söyledi. Ali U.’nun kullandığı ve korsan olduğu iddia edilen 34 HF 6153 plakalı otobüse 57 öğrenci bindirildi. Beykoz’dan yola çıkan otobüsün Barbaros Bulvarı’ndan aşağı inerken freni patladı. Şoför direksiyonu kaldırıma çevirdi. Araç önce kaldırıma çıktı, sonra yol kenarındaki 34 ES 1763 plakalı kamyonete çarptı. Kaza sırasında araç içinde bulunan öğrenciler büyük panik yaşadı. Kimileri kafasını cama çarptı. Hafif sıyrıklarla kazayı atlatan öğrenciler üzerlerindeki şoku uzun süre atamadı. Gezi için görevlendirilen öğretmenler çocukları otobüsten indirerek bir kafeteryada oturmalarını istedi. Öğrencilerin bazıları burada korkudan uzun süre ağladı. Bir öğrenci gözyaşları içinde olayı anlatırken şu ifadeleri kullandı: “Ben elimi kıstırdım. Otobüs kaçakmış diyorlar. Freni boşalmış.”

Aracın sürücüsü Ali U. ise faciayı önlemek için direksiyonu kaldırıma kırdığını anlatarak şunları söyledi: “Frenin patladığını fark ettim. Aracı sağ kırdım. Aracın freni boşaldı. Kaldırıma vurarak durabildim. Sultanahmet’e geziye götürüyorduk öğrencileri. Yaralı yok. Çocuklar korktu."

KORSAN OTOBÜS TRAFİKTEN MEN, SÜRÜCÜYE 2 BİN 181 LİRA CEZA

Bu arada, kaza yapan otobüsten indirilen öğrenciler için olay yerine başka bir otobüs çağrıldı. Bu otobüste de evrakların eksik olduğu anlaşıldı. Olay yerine başka bir otobüs daha çağrıldı ve çocuklar bu otobüs ile geziye gönderildi. Kaza yapan otobüs ile ilgili trafik polisleri rapor tuttu. Yapılan incelemelerde otobüsün 3 kez üst üste muayeneden men edildiği ortaya çıktı. Otobüste evrakların birçoğunun eksik olduğu öne sürülürken otobüs sürücüsüne Trafik Kanunu’na göre korsan taşımacılıktan 2 bin 181 lira para cezası kesildi. Otobüs ise 60 gün trafikten men edildi. Olay yerine gelen İBB trafik çekici aracı ile otobüs bulunduğu yerden çekilerek polis otoparkına götürüldü. CİHAN
ÖNCEKİ HABER

Taraf: Hükümet, 150 şirketlik maden şirketleri havuzu oluşturdu

SONRAKİ HABER

Obama, Cumhuriyetçilere net mesajlar verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...