12 Temmuz 2011 09:43

Süveyş Kanalı’nda grev sürüyor

Mısır’da Hüsnü Mübarek’in devrilişinde büyük etkisi olan ancak yönetim değişikliği sonrasında talepleri karşılanmayan işçiler, Süveyş Kanalı’nda 20 günden fazladır grevde.Süveyş Kanalı yönetimi (SCA) bünyesinde çalışan 7 şirkette başlayan grev, 20 gününü doldurdu. Haftad

Süveyş Kanalı’nda grev sürüyor
Paylaş

Mısır’da Hüsnü Mübarek’in devrilişinde büyük etkisi olan ancak yönetim değişikliği sonrasında talepleri karşılanmayan işçiler, Süveyş Kanalı’nda 20 günden fazladır grevde.

Süveyş Kanalı yönetimi (SCA) bünyesinde çalışan 7 şirkette başlayan grev, 20 gününü doldurdu. Haftada iki kez toplanan SCA çalışanları, Port Said, İsmailiye ve Süveyş başta olmak üzere limanlarda oturma eylemine başladı. Binlerce işçinin katıldığı grev nedeniyle ülkenin telekomünikasyon tekeli Necip Saviris’e ait gemiler ve yatlar servis dışı kaldı.

Kanalda 20 gündür grevde olan 2200 işçi, haksız uygulamalara son verilmesini ve düşük ücretlerin düzeltilmesini istiyor.

SCA işçileri sözcüsü Ali Şaravi “8 Haziran’da, 7 şirkette çalışan işçi konseyinin üyeleri yaptıkları acil durum toplantısında talepleri üzerinde baskı yapmak için büyük çaplı oturma eylemi kararı aldı”dedi.

Kanal çalışanlarından Ahmed Ali de “Ulusal bir rol üstlendiğimizi düşünüyorduk. Ülke için birçok kaynak sağlıyoruz. Küçük düşürüldüğünüzde, aşağılandığınızda ve değersiz görüldüğünüzde, bu romantik ulusalcı düşünüş ortadan kayboluyor ve yerini öfke ve acı bir nefret alıyor. Eskiden şöyleydi: Müşteri her zaman haklıdır. Fakat biz bunu Şubat'ta değiştirdik. Yaşadığımız devrim ortamında bu slogan yaşayamaz.”

Greve katılan bir başka işçi Hamdi Salih “Bir geminin Suriyeli sahibi, gemi sezonunu kaçıracağından dolayı grevi bitirmemiz için bize 100 bin dolar rüşvet teklif etti, fakat biz reddettik. Onların bizi tasvir ettiği gibi cahil, barbar ya da toy değiliz. Haklarımız var ve onlar için savaşacağız” açıklamasında bulundu.

Grev, polis ablukası halinde sürdürülürken, gazetecilerin grev alanına sokulmadığı belirtildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Clinton: Esad meşru değil

SONRAKİ HABER

CHP’nin Meclis Başkan Vekili Güldal Mumcu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...