12 Temmuz 2011 09:42

Clinton: Esad meşru değil

Suriye’de Devlet Başkanı Beşar Esad yanlılarının ABD ve Fransız Büyükelçiliklerine yönelik saldırıları Washington’da yankılandı.ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton Esad’ın artık meşruiyetini kaybettiğini ifade ederek kendisinin vazgeçilmez olmadığını kaydetti. Clinton, “Devlet Başkanı Esad dahil herhangi biri,

Clinton: Esad meşru değil
Paylaş

Suriye’de Devlet Başkanı Beşar Esad yanlılarının ABD ve Fransız Büyükelçiliklerine yönelik saldırıları Washington’da yankılandı.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton Esad’ın artık meşruiyetini kaybettiğini ifade ederek kendisinin vazgeçilmez olmadığını kaydetti. Clinton, “Devlet Başkanı Esad dahil herhangi biri, Birleşik Devletlerin, rejimin bu kargaşadan çıkarak vahşiliğine ve baskısına devam etmesini gizli gizli umut ettiğini sanıyorsa yanılıyor. Devlet Başkanı Esad vazgeçilmez değil ve onun iktidarda kalması için kesinlikle yatırımda bulunmadık” şeklinde konuştu.

ABD ve Fransa Büyükelçilerinin ülkede muhaliflerin kalesi konumunda bulunan Hama kentini ziyaret etmeleri ile başlayan olaylara katılanlar ise tepkili.

Bir gösterici, “İçişlerimize onların karışabileceğini kim söyledi. Kim onların Hama’ya gitmelerine izin verdi. Valiliğe girmelerine kim izin verdi. Biz Hamalıyız, biz ne istediğimize karar verebilen insanlarız” dedi.
(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Karzai’nin kardeşine suikast

SONRAKİ HABER

Süveyş Kanalı’nda grev sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa