06 Kasım 2014 07:05

Suriye’deki ilkel petrol rafineleri, bebeklerin sakat doğmasına yol açıyor

İSTANBUL (CİHAN)- Suriye’nin Haseke şehrinde dünyaya gelen sakat bebeklerin sayısının ürkütücü boyutlara ulaştığı belirtildi. Esed ordusunun kullandığı fosfor gazı ve ilkel petrol

Paylaş
İSTANBUL (CİHAN)- Suriye’nin Haseke şehrinde dünyaya gelen sakat bebeklerin sayısının ürkütücü boyutlara ulaştığı belirtildi. Esed ordusunun kullandığı fosfor gazı ve ilkel petrol rafineleri sebebiyle doğan bebeklerin bir çoğunun farklı fiziki hastalıklarla dünyaya ayak bastığı bildirildi.

Suriye’de muhaliflere yakın Zaman El Wasl haber sitesi, tıbbi kaynaklara dayandırdığı haberde Haseke’de normal şartlarda hamile kalan çok sayıda kadınının sakat çocuk dünyaya getirdiklerine dikkat çekti.
Bebeklerin bir çoğunda kafatası olmadığı yada kurbağa çocuk olarak da bilinen bir şekilde dünyaya geldiği belirtildi. Kimi bebeklerde ise beynin olmadığı kimilerinde ise baş ve sırtında büyük bir kütle olduğu kaydediliyor.

Tıbbi kaynaklar, son dönemde bu tür vaakaların arttığına işaret ederek bölgede ilkel yollarla petrol rafine edilmesi ile havaya salınan zehirle gazlar ve Esed yönetiminin bombardımanlarda kullandığı fosfor gazının böyle bir sonuç doğurduğunu açıkladı. Doktorlar, Haseke’deki hastanelerde bir ayda dünyaya gelen bebeklerin en az 3-4 tanesinin sakat olarak dünyaya geldiğini belirterek bu anlamda durumun alarm vermeye başladığını ifade ediyor.

Uzmanlar ise; ham petrolün damıtma işlemi esnasındaki artıkların radyo aktif elementler içerdiğini ve çevredeki radyasyona maruz kalanların genetik olarak doğumlarda sorun yaşadığını belirtiyor.
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

2 yılda 5 başhekimin değiştiği devlet hastanesinde sorunlar bitmiyor

SONRAKİ HABER

Batman’da hırsızlıktan 2 kişi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...