06 Kasım 2014 07:09

2 yılda 5 başhekimin değiştiği devlet hastanesinde sorunlar bitmiyor

ŞANLIURFA (CİHAN)- Suriye sınırına sıfır noktada bulunan Şanlıurfa'nın 80 bin nüfuslu Ceylanpınar ilçesinde en çok eleştirilen konu sağlık. Hasta yakınlarından ve hastane

Paylaş
ŞANLIURFA (CİHAN)- Suriye sınırına sıfır noktada bulunan Şanlıurfa'nın 80 bin nüfuslu Ceylanpınar ilçesinde en çok eleştirilen konu sağlık. Hasta yakınlarından ve hastane yönetimine kadar herkes dertli. Yeterli yatak yok, doktor odası yok, temizlik yok, ameliyathane yetersiz. Gelen doktor çok kalmadan geri gidiyor. 2 yılda 5 başhekimin değiştiği Ceylanpınar Devlet Hastanesinde, yeterli cerrah ve ameliyat malzemeleri olmadığı için hastalar ilçe dışındaki hastanelere sevk ediliyor. Hastane bahçesinde Birleşmiş Milletler(BM) tarafından yaptırılan ek bina bir türlü bitirilemedi.

Ülkelerindeki iç karışıklıktan dolayı Ceylanpınar’a yerleşen Suriyelilerin de tedavi görmeleriyle beraber, ilçenin tek hastanesi konumundaki Ceylanpınar Devlet Hastanesi insanlara yeterli hizmeti veremiyor. Birleşmiş Milletler'in desteğiyle hastane bahçesine ek bina yaptırılmaya karar verildi. Ama 55 günde bitmesi planlanan hastane, 8 aydır bitirilemedi. Ek binanın ne zaman biteceği belli değil. Konuyla ilgili hiçbir açıklama yapılmıyor.

Ceylanpınar Devlet Hastanesi’ne tahsis edilen yeni bina yeri de mahkemelik. TOKİ tarafından yapılması planlanan 150 yataklı yeni Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nin yapılacağı arsada bulunan konut sahibi ile anlaşma sağlanamamasından dolayı inşaata başlanamıyor. Hastane inşaatını yapacak olan TOKİ’nin evin yıkılması için talimat verdiği ancak ev sahibinin konuyu mahkemeye taşıdığı öğrenildi. Mahkemenin ise Sağlık Bakanlığı’na hukuksal süreç bitmeden, yeni Devlet Hastanesi kurulamaz yazısı gönderdiği ve buna bağlı olarak hastane yapımının, mahkemenin ne kadar süre devam edeceği belli olmadığından askıya alındığı belirtildi.

Hastanede yatak sayısının az olması nedeniyle yoğunluk durumunda vatandaşlar ayakta beklemek zorunda kalıyor. Hastane içerisindeki doktor muayene odalarının az olması ayrı bir sorun.

Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nde 2 yıl içerisinde 5 başhekim değiştirildi. Ceylanpınar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ayhan Tufan, bazı çalışanları zorla sendikalarından istifa ettirdiği ileri sürülmüştü. İddialardan birkaç ay sonra Başhekim Dr. Ayhan Tufan’ın önünü kesen bir grup genç darp ederek kayıplara karışmıştı. CİHAN
ÖNCEKİ HABER

"Cemevine 'cümbüş evi' diyen zihniyet Alevilerin sorununu çözemez"

SONRAKİ HABER

Suriye’deki ilkel petrol rafineleri, bebeklerin sakat doğmasına yol açıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...