06 Kasım 2014 07:21

Petrol düştü, Rusya mali piyasalarında risk arttı

MOSKOVA (CİHAN)- Petrol fiyatlarında düşüş, Ukrayna krizinde çözüm umudunun zayıflaması ve jeopolitik belirsizlikler Rusya mali piyasalarında olumsuz yansıyor.Dolar bazlı RTS endeksi

Paylaş
MOSKOVA (CİHAN)- Petrol fiyatlarında düşüş, Ukrayna krizinde çözüm umudunun zayıflaması ve jeopolitik belirsizlikler Rusya mali piyasalarında olumsuz yansıyor.

Dolar bazlı RTS endeksi yerel saatle 12.00’da yüzde 0,44 kayıpla 1049 puana gerilerken, ruble bazlı MICEX endeksi ise yüzde 0,98 artarak 1509 puana çıktı.

Rusya Merkez Bankası’nın günlük müdahale limitini 350 milyon dolarla sınırlaması doların artmasına neden oldu. Bugün de yükselişini sürdüren dolar 44,9 rubleden alıcı bulurken, avro da 56,25 rubleye çıktı.

Zerich Capital CEO Yardımcısı Andrey Vernikov, Itar-tass’a yaptığı açıklamada, olumsuz gelişmelerde Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in “Rusya’nın Ukrayna’nın ayrılıkçı bölgesinde 2 Kasım’da yapılacak seçimleri tanıması durumunda yaptırımların devam edeceği” yönündeki açıklamasının etkili olduğunu belirtti.

Alfa-Forex’ten Andrey Dirgin’e göre ise petrol fiyatlarında düşüşün sürmesi ve Ukrayna’nın doğusunda yaşanan gelişmeler nedeni ile muhtemel yeni yaptırımlar Rusya mali piyasalarında olumsuz yansımaya devam ediyor.

Brent çıkışlı petrolün varili ay başından bu yana yüzde 3,5 gerileyerek 83,10 dolara düştü. Ural çıkışlı petrol de 83,5 dolardan alıcı buluyor. Promsvyazbank’tan uzman Ilya Frolov’a göre ABD doların güçlenmesini sürdürmesi durumunda petrol fiyatları 80 doların da altına inebilir.
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

Sokakta silahlı saldırıya uğrayan kişi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Orta refüjdeki demir bariyer otobüse ok gibi saplandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa