06 Kasım 2014 08:23

Kültür Bakanlığı heyeti Siirt'te yanan kütüphaneyi inceledi

SİİRT (CİHAN)- Kültür ve Turizm Bakanlığından bir heyet, Siirt'e gelerek, yanan il Halk Kütüphanesi konusunda incelemelerde bulundu.Kütüphane ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu

Paylaş
SİİRT (CİHAN)- Kültür ve Turizm Bakanlığından bir heyet, Siirt'e gelerek, yanan il Halk Kütüphanesi konusunda incelemelerde bulundu.

Kütüphane ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu başkanlığında, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Pamukçuoğlu, Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Bozdemir ve uzmanlar Ahmet Aldemir ile Nevin Tenk’ten oluşan heyet, Doğan Mahallesinde bulunan eski kütüphane binasında incelemelerde bulunduktan sonra Vali Mustafa Tutulmaz’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Tutulmaz, Siirt'in tarih, inanç ve doğa turizminin beraber yaşadığı, turizm potansiyeli yüksek bir il olduğunu belirtip, son yıllarda yapılan tanıtım çalışmaları ile turizm alanında önemli gelişmelerin yaşandığını söyledi.

Ekim ayında ide çıkan olaylarda meydana gelen zararların giderilmesine yönelik çalışmaların aralıksız bir şekilde devam etiğini belirten Vali Tutulmaz, "Siirt ilimizde, Kobani bahanesi ile 6-7 Ekim olaylarında meydana gelen olaylarda haince yakılan ve kullanılmaz hale gelen İl Halk Kütüphanesinin yerine geçici olarak, bir kütüphane halkın hizmetine sunuldu. Ancak Siirt’te modern bir halk kütüphanesine ihtiyaç duyuluyor" ifadesini kullandı.

Heyet Başkanı Hamdi Turşucu ise yaptığı konuşmada, bir kütüphanenin yakılmasının çok üzüntü verici olduğunu belirterek, “Sayın Bakanımızın emriyle Siirt’e geldik. Burada gerekli incelemeleri yapıp bilgileri aldıktan sonra raporumuzu sunacağız. En kısa zamanda, Siirt’imize yeni ve modern bir kütüphane binasını kazandıracağız." dedi.

Vali Tutulmaz, ziyaret anısına Kütüphane ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu ‘ya Tillo Işık hadisesini simgeleyen bir maket hediye etti. Ziyarette; Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, Kültür ve Turizm İl Müdürü Cengizhan Başaran da hazır bulundu.

Valilikten ayrılan Heyet, daha sonra kütüphane binasının inşa edilebileceği alternatif yerlerde ve kütüphanenin geçici olarak hizmet verdiği yerde incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı. CİHAN
ÖNCEKİ HABER

Trabzonspor, Belçika'da zirve mücadelesi verecek

SONRAKİ HABER

Basına akreditasyon yargıya taşındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...