06 Kasım 2014 08:56

Kilis'te çok sayıda polis gözaltına alındı

KİLİS (CİHAN)- Kilis Emniyet Müdürlüğü bünyesinde yasa dışı dinleme yapıldığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından

Paylaş
KİLİS (CİHAN)- Kilis Emniyet Müdürlüğü bünyesinde yasa dışı dinleme yapıldığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından belirlenen polislere yönelik saat 06.00 sıralarında operasyon başlatıldı.

Polis ekipleri, polislerin adreslerine eş zamanlı baskın yaptı. Baskınlarda Diyarbakır Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu'nda görev yapan Kilis eski İstihbarat Şube Müdürü Kenan Gök’ün de aralarında bulunduğu çok sayıda polis gözaltına alındı. Kilis merkezli operasyonda farklı illerden göz altına alınan polisler Kilis'e getirilmeye devam ediyor.

Sağlık kontrolünden geçirilen polisler, adliyeye sevk edildi. Operasyonda kaç kişinin gözaltına alındığı ve suçlamalar ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ve polis avukatlarınca açıklama yapılması bekleniyor.

GÖZALTINA ALINAN POLİSLERE DESTEK İÇİN HALK ADLİYE ÖNÜNDE TOPLANDI

Kilis'te göz altına alınan polislere destek olmak için çok sayıda vatandaş ve polis yakını adliye önüne geldi. "Muharrem Ayında polise Kerbela. Peşmergeye Kırmızı halı. Polise hapis", "Hakim kararı uygulamak suçmuş!!!", "Polis olmak suçmuş" şeklinde döviz taşıyan polis yakınları ve vatandaşların adliye önünde bekleyişleri sürüyor.

Göz altına alınan Kilis eski istihbarat şube müdürü Kenan Gök'ün kardeşi ve yeğeni de Kilis adliyesinde bekleyenler arasında. Gök'ün eşinin ise Kilis'e gelmek üzere yola çıktığı öğrenildi. CİHAN
ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da bir polis gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Emniyet'te 144 şube müdürüne kış tayini!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa