06 Kasım 2014 09:08

Güney Kore hükümeti, emeklilik yasasında kararlı

SEUL (CİHAN)- Güney Kore Başbakanı Jung Hong-won, emeklilik sisteminde bir takım reformları öngören emeklilik yasasında kararlı olduklarını açıkladı.İktidar'daki Saenuri Partisi'nin

Paylaş
SEUL (CİHAN)- Güney Kore Başbakanı Jung Hong-won, emeklilik sisteminde bir takım reformları öngören emeklilik yasasında kararlı olduklarını açıkladı.

İktidar'daki Saenuri Partisi'nin sunduğu yasa tasarısında emeklilik yaşı 60'dan 65'e yükseltiliyor. Tasarıda aylık primler arttırılırken, emekli maaşlarında aynı oranda artış olmaması memurların tepkisini çekiyor.

Geçen hafta sonu mecliste tartışılmaya başlanan tasarı, memur sendikaları tarafından eleştiriliyor. El altından yasa tasarısını destekleyen muhalefet ise, hükümet ile memur sendikaları arasında taraf olmaktan kaçınıyor.

Uzmanlar hükümetin emeklilik sisteminde reform yapmak istemesinin sebebi olarak Avrupa'daki ekonomik krizi gösteriyor. Emeklilik sisteminde bir değişiklik yapmadığı takdirde 2030'lu yıllardan sonra Güney Kore bütçesi açık vermeye başlayacak.
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

Rusya’da korkunç kaza: 2 aylık bebek ve sürücü öldü

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da bir polis gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...