06 Kasım 2014 09:57

Isıtıcıdan çıkan yangın iş yerini kül etti

EDİRNE (CİHAN)- Edirne’de ısıtıcının düşmesi sonucu başlayan yangın tescilli tarihi binadaki iş yerini kül etti. Maarif Caddesi üzerinde bulunan Melek Anne isimli lokantada meydana

Paylaş
EDİRNE (CİHAN)- Edirne’de ısıtıcının düşmesi sonucu başlayan yangın tescilli tarihi binadaki iş yerini kül etti.

Maarif Caddesi üzerinde bulunan Melek Anne isimli lokantada meydana gelen olayda, içeride iş yeri sahiplerinin olmadığı sırada ısıtıcı yastıkların üzerinde düştü. Bir süre sonra tutuşmaya başlayan yastıklar, asırlık ahşap binanın üst katını sarmaya başladı. Dumanı gören vatandaşlar durumu polise ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine ulaşan polis çevrede güvenlik önlemi aldı. Şehrin en işlek noktalarından birindeki yangına müdahale başladı. Cadde üzerinde bulunan araçlar çekildi. Lokantaya komşu bulunan evlerdeki vatandaşlar tahliye edildi.
Çok sayıda sağlık ekibi ve ambulans yangın mahalline sevk edildi.

Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin neredeyse tamamı yangına müdahale için seferber oldu. Ancak yangını kontrol altına almak kolay olmadı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın bizzat olay yerine gelerek çalışmaları takip ettiği yangın sırasında alevlere teslim olan binanın üst katı çökmeye başladı. Saatler süren çalışmanın ardından yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının sürdürdüğü iş yeri tamamen kullanılamaz hale geldi.

İş yeri sahibi Sibel Barshan, alev alev yanan iş yerini gözyaşları içerisinde izledi. Zaman zaman canını tehlikeye atarak binaya giren Barshan, kurtarabildiği eşyalarını dışarıya çıkartmaya çalıştı. Olayla ilgili bilgi veren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, böyle bir olayın yaşanmasını kimsenin isteyemeyeceğini belirterek, bu tür olaylarda en çok istenen şeyin can kaybı yaşanmaması olduğunu söyledi. Yangında herhangi bir can kaybı ve yaralamanın olmadığını dile getiren Gürkan, yangına müdahale eden birkaç itfaiye erinin dumandan etkilendiğini kaydetti.

İtfaiyenin soğutma çalışması yaptığını dile getiren Gürkan, “Soğutma çalışmalarının tamamlanmasından sonra gerekli tedbirleri alacağız. Yangının çıkışı yastığın üzerine ısıtıcı devrilmiş. Ondan çıkmış yangın. Yangın çıktığı esnada da mülk sahipleri binada değilmiş. O yüzden bu kadar büyüdü.” dedi.
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

Anelka, Hindistan Ligi’nde takımını sırtlıyor

SONRAKİ HABER

Bekir Yılmaz: Serimizi devam ettirmek istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa