06 Kasım 2014 09:58

NATO Genel Sekreteri Afganistan’da

KABİL (CİHAN)- NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in Afganistan’a ani bir ziyaret gerçekleştirdiği bildirildi. Stoltenberg’in iki günlük ziyareti sırasında Afganistan Devlet

Paylaş
KABİL (CİHAN)- NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in Afganistan’a ani bir ziyaret gerçekleştirdiği bildirildi. Stoltenberg’in iki günlük ziyareti sırasında Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani Ahmedzai ile görüşeceği kaydedildi.

ABD, anlaşma süresinin bitmesi dolayısıyla 2014 yılında askerlerini Afganistan’dan çekeceğini açıklamıştı. Bu arada Afganistan ile ABD arasında bir güvenlik anlaşması imzalanması gündeme gelmiş fakat Afganistan eski Devlet Başkanı Hamid Karzai buna yanaşmamıştı. Eylül ayında Devlet Başkanlığı koltuğuna oturan Ahmedzai ise teklif edilen güvenlik anlaşmasını hemen kabul etmiş ve imzalamıştı. NATO Genel Sekreteri’nin anlaşmayı imzalamasından bir ay sonra ülkeyi ziyaret etmesi ise dikkat çekti. Başkent Kabil'de Stoltenberg ile Ahmedzai’nin görüşmesinden sonra yapılacak basın toplantısında, Amerika askerlerinin ülkedeki kalma sürelerinin genişletilebileceği açıklamasının yapılacağı konuşuluyor.

Öte yandan, NATO Genel Sekteri’nin ülkedeki ziyareti boyunca Afganistan Üst Yönetim Başkanı Dr. Abdullah Abdullah ve üst düzey yetkililerle de görüşeceği belirtiliyor. Ayrıca ülkenin güney vilayetlerine de giderek NATO birlikleri ile görüşeceği kaydedilen Stoltenberg’in, Afgan Özel Kuvvetler Eğitim Merkezi’ni de ziyaret edeceği de ifade ediliyor.

Bunun yanında Pakistan Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif’in de bir günlüğüne Afganistan’a geldiği belirtildi. Şerif’in, Devlet Başkanı Ahmedzai, Dr. Abdullah, Savunma Bakanlığı’ndan üst düzey yetkililer ve güvenlik müsteşarlarıyla görüşmesi planlanıyor.
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

Telefon dolandırıcısı suçüstü yakalandı

SONRAKİ HABER

Anelka, Hindistan Ligi’nde takımını sırtlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa