06 Kasım 2014 10:02

CHP’li Küçük: Şiddette azalma yok, son 10 ayda 226 kadın öldürüldü

ANKARA (CİHAN)- CHP İstanbul Milletvekili Sedef Küçük, kadın cinayetleri ve şiddetin hiçbir zaman azalma belirtisi göstermediğini belirterek son 10 ayda 226 kadının öldürüldüğünü

Paylaş
ANKARA (CİHAN)- CHP İstanbul Milletvekili Sedef Küçük, kadın cinayetleri ve şiddetin hiçbir zaman azalma belirtisi göstermediğini belirterek son 10 ayda 226 kadının öldürüldüğünü söyledi. Temmuz ayında 35, ağustos ayında 24, eylül ayında 28, ekim ayında ise 29 kadının canına kıyıldığını kaydeden Küçük, "Geçtiğimiz 10 ayda 226 kadın öldürüldü bu ülkede. Meclisimiz, üzerine düşeni yerine getirdi ve kanunu çıkardı. Muhalefet partileri bunun siyaset üstü bir mesele olarak gördü ve tüm desteğini verdi. Medya kadın cinayetlerini gündeme taşıdı, tartıştı ve lanetledi. Sivil toplum örgütleri ellerinden geleni yapıyorlar. Ama bir yerlerde hata var." dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 2015 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşenur İslam bakanlık çalışmaları ve bütçe ile ilgili sunumunu yaptı. Bakanların sunumunun ardından milletvekillerinin bütçe ile ilgili görüşlerini dile getirdi. CHP İstanbul Milletvekili Sedef Küçük, Bakan İslam’a kadın cinayetleri ve şiddet konusunda eleştirilerde bulundu.

Kadın cinayetleri ve şiddetin hiçbir zaman azalma belirtisi göstermediğini beliren Küçük, "Temmuz ayında 35, ağustos ayında 24, eylül ayında 28, ekim ayında 29 kadınımızın canına kıyıldı. Geçtiğimiz 10 ayda 226 kadın öldürüldü bu ülkede." dedi. Binlerce, on binlerce kadının şiddet gördüğünü kaydeden Küçük, "Bu durumun sosyolojik, psikolojik, antropolojik sebepleri vardır diyebiliriz. Bu sebepler dün de vardı, yarında olacak denilebilir. Peki bu sebepler var diye, var olacak diye bu kör şiddetle mücadele etmeyecek miyiz? Meclisimiz, üzerine düşeni yerine getirdi ve kanunu çıkardı. Muhalefet partileri bunun siyaset üstü bir mesele olarak gördü ve tüm desteğini verdi. Medya kadın cinayetlerini gündeme taşıdı, tartıştı ve lanetledi. Sivil toplum örgütleri ellerinden geleni yapıyorlar. Ama bir yerlerde hata var." diye konuştu.

Kanun uygulaması gerekenlerin üzerine düşeni tam anlamıyla yerine getirmediğini vurgulayan Küçük, "Bakanlık da, polis de, yargı da, uygulamacı da yeterince güçlü bir irade ortaya koymuyor. Silik, neredeyse varla yok arası bir mücadele veriliyor. Tabi buna mücadele denirse. Gerekçeler üretiliyor. Zaman zaman şiddet makulleştiriliyor. İzmir’de bir kadının karakolda polisler tarafından hunharca dövüldüğüne ilişkin görüntüleri eminim hala hafızalarınızdadır. İzmir’de o kadını feci şekilde döven polislerin yargılandığı davada ne oldu biliyor musunuz? savcı şiddet gösteren iki polis için 1 yıl 1 aya kadar hapis cezası istedi. Aynı savcı dövülen kadıncağız için ise polise hakaretten 8 yıl 9 aya kadar hapis talep etti. Buna karşı Sayın Bakanın veya bir başka devlet yetkilisinin sesini çıkardığını duydunuz mu? Bu suskunluk şiddeti cesaretlendirmiyor mu sizce?" sorusunu yöneltti. CİHAN
ÖNCEKİ HABER

Yurtiçi seyahate çıkanlar ortalama 298 TL harcadı

SONRAKİ HABER

Kuşe kağıda hazırlanan bütçe sunumlarına ‘israf’ eleştirisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...