06 Kasım 2014 10:14

Hayvan barınağına mühendis görevlendiren Fatih Belediyesi’ne tepki

İSTANBUL (CİHAN)- Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Fatih Belediyesi'nde mühendislerin hayvan barınağında görevlendirmesine tepki gösterdi. TMMOB yetkilileri, “Bir jeofizik

Paylaş
İSTANBUL (CİHAN)- Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Fatih Belediyesi'nde mühendislerin hayvan barınağında görevlendirmesine tepki gösterdi. TMMOB yetkilileri, “Bir jeofizik mühendisi hayvan barınağında ne yapar?” diye sordu.

Fatih Belediyesi’nde 8’i mühendis 13 kişinin hiçbir eğitim ve uzmanlıkları olmadığı halde geçici olarak hayvan barınağına görevlendirmesi nedeniyle TMMOB İstanbul Şubesi’nde basın açıklaması yapıldı. Toplantıya; barınağa görevlendirilen mühendislerle birlikte TMMOB İstanbul Koordinasyon Kurulu Sekreteri Süleyman Solmaz, İstanbul Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Beyza Metin ve Tüm Bel -Sen 1 Nolu Şube Başkanı Kadri Kılıcı katıldı.

Fatih Belediyesi'nin uygulamalarını eleştiren Süleyman Solmaz, Fatih Belediyesi'nde kendi görevleri dışında hayvan barınağında görevlendirilen 8'i mühendis olan toplam 13 kişinin bulunduğunu belirtti. Bu kişilerin geçici görev ile barınakta çalıştırıldıklarını anlatan Solmaz, "Bu arkadaşların bu konuda ne bir eğitimleri, ne de bir uzmanlıkları var. Bu arkadaşların uzmanlıkları bu alanla ilgili değil. Belediye kendisini hukuki sorumluluktan kurtarmak için geçici görevlendirme yapıyor ama bunu sürekli uzatıyor." dedi.

Fatih Belediyesi'nin 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarında merkezde bir belediye olduğunu belirten Solmaz, " O soruşturma kent yağması ve talanıyla ilgili bir soruşturmaydı ve merkezinde Fatih Belediyesi vardı." ifadesini kullandı.

Hayvan barınağına gönderilen kişilerin çoğunun sendika üyesi olduğunun altını çizen Solmaz, "Burada amaçlanan şey; bir yağma düzeni devam etmektedir. Bu yağma düzenine ileride problem olabilecek bir toplumsal yapı, bir sendikal örgütlenme, bir bilginin kullanılması süreci zayıflatılmak isteniyor. Kendi oluşturdukları bu yağma düzeninin, çarkın sorunsuz devam etmesini istiyorlar." şeklinde konuştu.

‘BİR JEOFİZİK MÜHENDİSİ HAYVAN BARINAĞINDA NE YAPAR?’

Toplantıda söz alan İstanbul Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Beyza Metin de, uygulamanın sendikalarla dalga geçildiğini gösterdiğini söyledi. Gezi olayları ve Soma faciasından sonra da benzer olayların farklı iş yerlerinde yaşandığını hatırlatan Metin, "Yalnız bu kadar kör göze parmak, bir hayvan barınağına meslektaşlarımızı sürmemişlerdi. Fatih Belediye Başkanı Demir'e şu soruyu sormak istiyorum; bir elektrik mühendisi, bir jeofizik mühendisi, bir kimya mühendisi hayvan barınağında ne yapar? Hangi gerekçe ile görevlendirilmiştir. Kendisinin bir diş hekimi olarak belediyenin bir arıtma tesisinde görevlendirilmesi ne kadar absürd bir durum olacaksa, mühendislerin hayvan barınağında görevlendirilmesinin akla ziyan bir durumdur diye düşünüyorum. " diye konuştu.

‘GÖZDAĞI VERMEK İSTİYORLAR’

Aynı zamanda Fatih Belediyesi'nin Yedikule Hayvan Barınağı'a 2012 yılından bu yana geçici görevle gönderilen Tüm Bel -Sen 1 Nolu Şube Başkanı Kadri Kılıcı ise, uygulamayla belediye çalışanlarına gözdağı verilmeye çalışıldığını belirtti. Görevlendirmelerle ilgili şu ana kadar açılan 3 davayı kazandıklarını, diğer davaların ise devam ettiğini belirten Kılıcı, "İstanbul'da 39 ilçe ve bir büyükşehir belediyesi var. Bu 40 belediyede çalışanların hiç biri Fatih Belediyesi'ne gelmek istemiyor. Ama herkes Fatih Belediyesi'nden başka yerlere gitmek için çaba içinde. Aslında bu bir belediye yönetimi için çok ciddi bir talihsizliktir." ifadesini kullandı.
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

Erzurum'da 5 çocuk, köpek saldırısı sonrası hastanelik oldu

SONRAKİ HABER

Fenerbahçe'de Gökhan Gönül takımla birlikte çalıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...