06 Kasım 2014 11:58

Mülteci teknesinin kaptanı 15 yaşında çıktı

Bodrum'dan yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Kos (İstanköy) Adası'na geçmeye çalışan aralarında 8 aylık hamile bir kadının da bulunduğu Afganistanlı 11 göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Teknenin her ikisi de Türkiye vatandaşı olan kaptanı 15 yaşındaki M.Ö. ile ona yardım ettiği belirlenen 17 yaşındaki R.B. gözaltına alındı.

Paylaş

Devriye görevi yapan Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait "TCSG 11' botu, Akyarlar Mahallesi açıklarında, dün saat 22.00 sıralarında, mültecileri Yunanistan'ın İstanköy Adası'na götürmeye çalışan bir tekne olduğunu farketti. Amatör balıkçıların kıyıya yakın yerlerde kullandığı yaklaşık 5 metrel boyundaki fiber tekneyi durduran Sahil Güvenlik ekipleri, aralarında 4 çocuk ve 8 aylık hamile bir kadının da bulunduğu Afganistan uyruklu 11 kişi ile onları Yunanistan'ın Kos Adası'na götürmeye çalışan tekneyi kullandığı öğrenilen Türkiye vatandaşı M.Ö. ve ona yardım ettiği ileri sürülen R.B.'yi yakaladı.

Sahil güvenlik botuna alınan göçmenlerr Turgutreis Limanı'na getirildi. Bitkin haldeki ve soğuk havadan etkilendikleri belirlenen mültecilere battaniye, yiyecek ve sıcak içecek yardımı yapıldı. Mültecilerden 8 aylık hamile olan F.S., eşiyle birlikte ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi'ne gönderildi. Bir süre burada müşahede altında tutulup, gerekli sağlık kontrolleri yapılan kadın, tekrar sahil güvenliğe getirildi. Mültecilerin, işlemlerinin ardından Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Büro Amirliği'ne teslim edileceği öğrenildi. Soruşturma sürerken, M.Ö. ve R.B.'nin ise işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bilimsel ve özgür eğitim talebi

SONRAKİ HABER

Emek vereceğiz ve kazanacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...