06 Kasım 2014 11:33

IŞİD'e katılan 30 Avusturyalı öldürüldü

Avusturya İçişleri Bakanı Mikl Leitner, IŞİD saflarında savaşmak üzere ülkesinden Suriye ve Irak'a giden 30 Avusturyalının öldürüldüğünü duyurdu.

Paylaş

Aşırı sağcı parti FPÖ (Avusturya Özgürlük Partisi) milletvekillerince verilen soru önergelerine yanıt veren bakan Leitner, "Savaşmaya giden 60 kişi tekrar Avusturya'ya dönüş yaptı. 100 kişi hakkında da terör örgütüne üye olmaktan dava açıldı" dedi.

Avusturya İçişleri Bakanlığı sözcüsü Karl-Heinz Grundböck de dün bir basın açıklaması yayınlayarak IŞİD örgütüne Avusturya'dan katılımlar hakkında resmi bilgiler verdi. Karl-Heinz Grundböck'ün verdiği bilgilere göre; Avusturya'da mülteci durumundaki Çeçen ve Bosnalı Müslümanların terör örgütüne rağbet ettiğinin altı çizildi.

150 AVUSTURYALI SURİYE VE IRAK'A SAVAŞMAYA GİTTİ
Bakanlık sözcüsü Grundböck, Avusturya İstihbarat Teşkilatı tarafından tutulan rapor doğrultusunda, 150 kişinin savaşmak üzere Suriye ve Irak'a gittiği, bunlardan 60 kişinin eğitim görerek Avusturya'ya tekrar döndüğünü, 30 kişinin savaş sırasında öldüğünü açıkladı.

YAYA OLARAK SURİYE'YE GEÇTİLER
Geçen Nisan ayında Viyana'dan Suriye'ye cihad için gittiklerini söyleyen 16 yaşındaki Samra K. ve 15 yaşındaki Sabina S. isimli 2 kızın Fransa'da yayınlanan magazin gazetesi Paris Match'a verdikleri röportajda; Viyana'dan uçak ile Adana'ya oradan da belirtmedikleri bir bölgeden yaya olarak Suriye'ye geçtiklerini açıkladılar. IŞİD'e katılmak üzere yola çıkan 1'i kadın 7 Çeçen vatandaşı sınırı geçerken yakalanarak gözaltına alındılar. Savaşa giden grubun rehberi olduğu iddia edilen 39 yaşındaki bir Türk vatandaşı da gözaltına alındı. Geçen haftada 14 yaşındaki Türkiyeli bir çocuk da IŞID adına eylem hazırlandığı iddiasıyla yakalanmıştı.

Avusturya'da yaşayan Mısır asıllı Mohammed M. adlı kişi Avusturya ve Almanya'da terör suçlamasıyla tutuklanmış, cezasını çektikten sonra Suriye sınırında Türkiye tarafından tutuklanmış daha sonra serbest bırakılmıştı. Avusturya ve Almanya bu duruma tepki göstermişti. Suriye sınırına geçen Mohammed M. birçok insanın ölüsü ile poz vermesi Avusturya basınında geniş yer bulmuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Karataş: Mücadeleye devam

SONRAKİ HABER

Frontex insan yaşamını hiçe sayıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...