06 Kasım 2014 11:18

Kertenkele ortalığı karıştırdı!

ATV’nin yeni dizisi Kertenkele yayınlandığı ilk bölümden itibaren tartışılıyor.

Paylaş

ATV’nin yeni dizisi Kertenkele yayınlandığı ilk bölümden itibaren tartışılıyor.

Cemaat ve AKP şimdi de Kertenkele ile karşı karşıya. Dizide yer alan hırsız imam rolü sebebiyle imamların ayaklanmasının ardından cami sahneleri için Diyanet’in çekim yasağı getirmesi yandaşları kızdırdı. Sabah gazetesi ateş püskürüyor: Neden Cemaatin kanalına izin var da atv’ye yok!

İmamların tepki gösterdiği Kertenkele dizisi için ATV kameralarının camilere alınmayacağı ileri sürülmüştü. Bunun üzerine dün Yeni Şafak yazarı Salih Tuna, Diyanet’i ‘paralelin oyununa’ gelmekle suçlayan bir yazı kaleme almıştı. Tartışmalara CHP'li Vekil İhsan Özkes de katılarak RTÜK’ten dizinin kaldırılmasını talep etmişti. Nedeni ise sürüngen bir yaratık olan kertenkeleyle imam rolünün asla yakışmaması!

SABAH ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Tüm bu tartışmalara Sabah gazetesi başka bir boyutuyla katıldı. Gazeteye göre, atv’nin dizileri için cami sahnelerine Diyanet tarafından izin verilmiyor ancak Cemaatin kanalı olan STV’ye müsaade ediliyor.  Sabah gazetesi bunun üzerine de ‘paralel’ vurgusu yaptı: Diyanet paralelin oyununa geliyor.

Sabah gazetesi diyor ki;   “İki atv dizisi için camilerden görüntü alınmasını yasaklayan İstanbul Müftülüğü’nün, Paralel Yapı’nın kanalı Samanyolu TV’ye camilerde çekim izni verdiği ortaya çıktı.  Hz. Muhammed’i kanallarında yayımlanan “Şefkat Tepe” adlı dizide bir kamyona bindirecek kadar pervasız yayın yapan STV’nin inançlı Müslümanları rencide etmesine ses çıkarmayan İstanbul İl Müftüsü Rahmi Yaran, Samanyolu TV’nin camilerde rahatça çekim yapması için kaymakamlığa yazı bile yazdı.”

Sabah, atv’deki “Diğer Yarım” dizisi ve “Kertenkele” dizisine camilerde çekim yasağı getirildiğini belirtti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Otomobilde ikinci el piyasası durdu

SONRAKİ HABER

'Özgürlük tohumlarının yükseldiği yeri savunacağız'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa