06 Kasım 2014 10:39

Müslim: Türkiye kirli hesaplar peşinde

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Kürtlerin Ortadoğu’da kaçınılmaz bir aktör haline geldiğini söyledi. Ulusal birlik ve ulusal kongre konusunda da değerlendirmelerde bulunan Müslim, “Kim Ortadoğu’da siyaset yapmak istiyorsa Kürtlerle oturmalı ve konuşmalı” dedi.

Paylaş

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Kürtlerin Ortadoğu’da kaçınılmaz bir aktör haline geldiğini söyledi. Ulusal birlik ve ulusal kongre konusunda da değerlendirmelerde bulunan Müslim, “Kim Ortadoğu’da siyaset yapmak istiyorsa Kürtlerle oturmalı ve konuşmalı” dedi.

ANF’den Ali Güler’e konuşan Müslim, peşmergenin Kobanê’ye gelişinin de tarihi bir adım olduğunu söyledi. Kobanê’ye yardımların ulaştırılması önündeki tek engelin Türkiye olduğunu söyleyen Müslim, “Türk devleti, kötülük yapıyor ve kirli hesapların peşindedir” diye konuştu.

Peşmergenin Kobanê’ye gelişini değerlendiren Müslim, “Bu baştan beri yapılması gereken bir şeydi. Geç kalınmış bir gelişmedir. Şimdiye kadar bizim arkadaşlarımız kendi imkanları doğrultusunda savaşıyordu. Ama silahların gelişi bizim için büyük bir avantaj oluşturdu. Biz ilk başta diğer kantonlarda kendi askeri gücümüzü ve silahlarımızı göndermek istedik. Özellikle Cizîre kantonundaki güçlerimizi oraya kaydırmak istedik. Ancak Türkiye buna izin vermedi. Daha sonra peşmerge ve Özgür Suriye Ordusu’nun geçişini de bizim reddedeceğimizi düşünerek kabul ettiler. Biz ‘gelsinler’ dedik. Bu da onların planlarını boşa çıkardı” dedi. Peşmergelerin 3 gün boyunca Suruç’ta bekletilmesinin sebebinin de bu olduğunu söyleyen Müslim, Türkiye’nin Peşmergenin Kobanê’ye geçmesini de mecburen kabul ettiğini belirtti. “Müslim, “Aksi takdirde uluslararası kamuoyunda IŞİD’le ortaklıkları iyice açığa çıkacaktı” dedi. Müslim, Kobanê’de inisiyatifin tamamen YPG’nin elinde olduğunu söyledi.

TÜRKİYE IŞİD’İ BİZE KARŞI KULLANIYOR

Türkiye’nin IŞİD’i altan alta desteklediğini belirterek, “Türkiye DAİŞ’i Kürtlere karşı kullanıyor” diyen Müslim, sözlerini şöyle sürdürdü; “Kürtler şimdiye kadar ne kötülük yapmış Türkiye’ye. Sürekli dost elini uzatıyor. Ama Türkiye bütün planlarının Kürtlerin yok olmasının üzerine kurmuş. Oysa Kürtler Türklerle birlikte yaşamak istiyor. Nedir bu korku, fobi. Bu bir hastalık.”

TÜRK HÜKÜMETİ MİNNET ETMEMİZİ BEKLİYOR

Kobanê’deki duruma da değinen Slih Müslim, “Kobanê’de şu anda kentin yarısında fazla yerle bir olmuş. Yüz binlerce insan mülteci konumunda. Bunun altında kalkabilmemiz gerçekten zor. Uluslararası güçlerin yardımı gerekiyor. Bunun için bir girişimin olması şart. Ama sorun yine Türkiye. Dün 900 TIR yardım gitmiş ama bunlardan 3 tanesi bırakılmış. O insanlar akbabalarının, komşularının yanına gitmiş ama Türk hükümeti bizden minnet etmemizi bekliyor. Türkiye şu anda büyük bir bela haline dönüşmüş. Kötülük yapıyor. İnsani yardımların geçişine izin vermiyor” dedi.

AKP DÜŞMANLIĞI KÖRÜKLÜYOR

Ankara’da HDP yöneticisine yönelik saldırıya da değinen Müslim, “Kürtlere karşı bu kadar tahrik söz konusu. Özellikle de AKP bunu yapıyor. Erdoğan ve AKP, Türkiye’de halklar arasında düşmanlığı körüklüyor. Sonuç da böyle olur” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Kapıyı açtığı zaman sıkın kafasına!’

SONRAKİ HABER

Samsun'da trafik kazası: 1 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...