06 Kasım 2014 09:01

Avcılar’da Ermenek yürüyüşü

Avcılar'da Belediye-İş İstanbul 2 No’lu Şube ve Tüm Bel-Sen 1 No’lu Şube’nin çağrısıyla Ermenek’te yaşanan faciaya karşı yürüyüş yapıldı.

Paylaş

Avcılar'da Belediye-İş İstanbul 2 No’lu Şube ve Tüm Bel-Sen 1 No’lu Şube’nin çağrısıyla Ermenek’te yaşanan faciaya karşı yürüyüş yapıldı.

Marmara Caddesi’nde toplanan işçi ve emekçiler “Taşeron çalışma yasaklansın”, “Kaza değil katliam” sloganları ve alkışlarla Avcılar Belediyesi önüne yürüdü. Burada yapılan konuşmalarda plansız üretim, özelleştirme ve taşeronlaştırmanın Soma, Elbistan ve Ermenek’te olduğu gibi büyük facialara neden olduğu bildirildi. İşçi sağlığı ve iş güvenliğine ilişkin kararların emek ve meslek örgütleri dışarıda tutularak sadece Çalışma Bakanlığı tarafından alınmasının ve yetersiz denetimlerin İşçi cinayetlerine zemin hazırladığı belirtilen açıklamada, şu talepler dile getirildi: “Taşeron çalışma iptal edilsin, madenler mühendislik bilim ve tekniğine uygun olarak işletilsin, ucuz iş gücüne dayalı ve örgütlenmeyi engelleyen çalışma anlayışı terk edilsin.”

Açıklamanın ardından tiyatro oyuncuları, madencilerin feryadını anlatan kısa bir oyun sergiledi. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Okulu öğrencilere temizlettiler

SONRAKİ HABER

Sınırı geçmeye çalışan Kader Ortakaya katledildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...