06 Kasım 2014 08:56

Okulu öğrencilere temizlettiler

Niğde'nin Dündarlı beldesinde 12 derslikli 100. Yıl İlkokulunda temizlik görevlisi olmadığı gerekçesiyle 3 katlı binanın temizliği öğrencilere yaptırıldı.

Paylaş

Niğde'nin Dündarlı beldesinde 12 derslikli 100. Yıl İlkokulunda temizlik görevlisi olmadığı gerekçesiyle 3 katlı binanın  temizliği öğrencilere yaptırıldı.

Bir velinin okula giderek fotoğraflarını çekmesi üzerine belgelenen skandal olay sonrası Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlattı.  

Duruma tepki gösteren veliler okula bir an önce temizlik görevlisi gönderilmesini istedi.

FIRÇALAR KISALTILDI

Ellerine aldıkları fırça ve paspaslarla okulun sınıflarını ve koridorlarını yıkayan öğrencilerin, evlerine gittiklerinde pantolonlarının paçalarının ıslak olması velililerin dikkatini çekti. Okulda öğrencileri ellerinde fırça ve paspaslarla temizlik yaparken gören veli, kameralı cep telefonuyla öğrencilerin fotoğrafını çekip durumu belgeledi. Velinin çektiği fotoğraflarda öğrencilerin temizlik için kullandıkları paspas ve fırçanın saplarının boylarına göre kısaltılması dikkat çekti. Paspas ve fırça saplarının öğrencilerin kullanımına uygun olsun diye kesildiğini belirten veliler, soğuk havada temizlik sırasında üzeri ıslanan çocuklarının sık sık hastalandığını da söyledi. Yakup Elmas isimli veli, okulda 2 çocuğunun eğitim gördüğünü belirterek, “Çocuklara temizlik yaptırıyorlar. Bu okula veliler olarak milli eğitimden acilen temizlik görevlisi göndermelerini istiyoruz. Çocuklarımızın okulu temizlemelerini istemiyoruz” diye tepki gösterdi.

Velilerin şikayetleri üzerine Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü konuyla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında okula iki müfettiş gönderildi. Öte yandan beldedeki 3 okulda da  sadece kaloriferleri yakmak için bir görevli bulunduğu belirtildi. (Niğde/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Çöp kutusunda patlama: 1 yaralı

SONRAKİ HABER

Avcılar’da Ermenek yürüyüşü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...