06 Kasım 2014 06:51

Mitap’ın cenazesi Kırklareli’ne gönderildi

Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Devrimci Yol kurucularından Nasuh Mitap’ın naaşı, memleketi Kırklareli’ne gönderildi.

Paylaş

Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Devrimci Yol kurucularından Nasuh Mitap’ın naaşı, memleketi Kırklareli’ne gönderildi.

Bir buçuk yılı aşkın süredir mide kanseriyle mücadele eden ve 3 Kasım’da tedavi gördüğü Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi’nde yaşamını yitiren Devrimci Yol Nasuh Mitap için Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Meydanı’nda cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze törenine ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, Halkevleri Genel Başkan Yardımcısı Samut Karabulut, EHP Genel Başkanı Sibel Uzun, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, HDP Eş Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, HDP Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Ertuğrul Kürkçü, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da katıldı.

“Sana söz Devrimci Yol’da kurtuluşa kadar savaşacağız” ile “Devrimci Yol” yazılı pankartının açıldığı törende, “Nasuh’a sözümüz devrim olacak”, “Nasuh Mitap onurumuzdur” sloganları eşliğinde hastane önünden Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüş yapıldı. Burada kısa bir konuşma yapan Mitap’ın arkadaşı Akın Dilek, “Nasuh’u anlatmak benim için çok zor. Azimli, inatçı, direngen özellikleri ile militan devrimciydi. Nasuh pek çok arkadaşı ve yoldaşları için Nasuh ağabeydi. O göçüp gitti ama kalanlar ve yeni gelecek bu mücadeleyi büyütecektir” ifadelerini kullandı.

Mitap’ın naaşı törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Kırklareli’ne gönderildi. (İSTANBUL)

 

ÖNCEKİ HABER

Gökhan Demirkol tutuklandı

SONRAKİ HABER

Boşanmak isteyen eşini öldürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...