06 Kasım 2014 04:05

Suriye ordusu 2 doğal gaz tesisini yeniden ele geçirdi

Suriye ordusu Humus eyaleti doğusunda geçtiğimiz hafta IŞİD’e kaptırdığı 2 doğal gaz tesisini yeniden ele geçirdi. Şam’ın doğusundaki Kabun bölgesine yönelik havan saldırısında ise bir okuldaki 13 çocuk yaşamını yitirdi.

Paylaş

Suriye ordusu Humus eyaleti doğusunda geçtiğimiz hafta IŞİD’e kaptırdığı doğal gaz tesislerinden ikisini yeniden ele geçirdi.

Britanya merkezli, silahlı Esad karşıtı gruplara yakınlığıyla bilinen Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nden yapılan açıklamada “Rejim güçleri ve rejim yanlısı milisler, Humus’un doğusundaki Jhar ve Mahr doğal gaz tesislerini ve  Hayyan doğal gaz firmasını yeniden ele geçirdi” denildi.

Humus ve Şam’a doğal gaz ve elektrik sağlayan tesislerin stratejik önemi büyük. Tesisler, el Şair doğal gaz bölgesinin yakınlarında bulunuyor. El Şair halen IŞİD kontrolünde ancak Suriye ordusunun ilerleyişini sürdürdüğü bildirildi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Direktörü Rami Abdel-Rahman AFP’ye yaptığı açıklamada bölgedeki operasyonun hava destekli sürdürüldüğünü söyledi ve “Doğal gaz tesisleri rejimin kaybetmeyi göze alamayacağı kadar büyük önemde” dedi.

Suriye Resmi Haber Ajansı (SANA) da ordunun “çok sayıda teröristi öldürerek” ilerleyişine devam ettiğini söyledi.

OKULA SALDIRI: 13 ÇOCUK ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan Suriye’deki çatışmalarda çocuklar hedef olmayı sürdürüyor. Şam’ın doğusundaki Kabun bölgesine yönelik havan saldırısında Haya okulundaki 13 çocuk yaşamını yitirdi.

Suriye’de Esad karşıtı silahlı grupların ele geçirdiği bölgelerden göç etmek zorunda kalanların yaşadığı Kabun’da ordu ve silahlı gruplar 5 ay önce ateşkes ilan etmiş ve bölgede o günden bu yana ciddi bir şiddet olayı yaşanmamıştı.

Dün öğlen saatleri öncesi gerçekleşen saldırıda taraflar birbirlerini suçlarken ölü sayısının artabileceği bildirildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yasa dışı bahis operasyonunda 5 tutuklama

SONRAKİ HABER

El Halil'de bir araç askerlere daldı: 3 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...