05 Kasım 2014 18:42

İnce: Tarhan'ın istifası da Batum'a ihraç istemi de yanlış

CHP Milletvekili Muharrem İnce, CHP Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum'un kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesini doğru bulmadığını belirtti.

Paylaş

CHP Milletvekili Muharrem İnce, CHP Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum'un kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesini doğru bulmadığını belirterek, " 'Çektim kılıçları sizi disipline veririm. Asarım, keserim' şeklindeki yaklaşımlar doğru değil" dedi.

CNN Türk'te yayınlanan 'Tarafsız Bölge' programında Ahmet Hakan'ın konuğu olan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum'un kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesini doğru bulmadığını belirten İnce, "Süheyl Batum tanıdığım en iyi insandır. Olaylara bütün saflığı ile yaklaşır. Saflığı temizlik anlamında söylüyorum. MYK'nın abartılı tepkisidir. Şimdiye kadar disipline verilecek o kadar çok insan vardı ki. Arkadaşlarımı burada tartışmak yanlış olur. Şu ana kadar kesin ihraç istemiyle en az 20 kişinin gitmesi gerekirdi. Kendisi ile konuşulabilirdi. Düzeltme yapması istenebilirdi. Bu ateşin üzerine benzin dökmek gibi bir şey. 'Yani giden gitsin kardeşim. Çektim kılıçları sizi disipline veririm. Asarım, keserim.' şeklindeki yaklaşımlar doğru değil. Herkesin aklını başına toplaması lazım" diye konuştu.

Emine Ülker Tarhan'ın istifa etmesini de doğru bulmadığını ifade eden İnce, Tarhan'ın mücadele etmesi gerektiğini söyledi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Irkçıların 'holigan açılımı'

SONRAKİ HABER

'IŞİD'e karşı üstün olduğumuzu söylemek için erken'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...