05 Kasım 2014 18:23

Koalisyon uçakları Til Ebyad'ı vurdu

Koasliyon güçlerine ait uçaklar Rakka’ya bağlı Til Ebyad’da IŞİD hedeflerini bombaladı. CENTCOM ise yaptığı açıklamada son üç gün içerisinde 3’ü IŞİD’in Kobanê çevresindeki hedefleri olmak üzere IŞİD’e yönelik 10 saldırı gerçekleştirildiğini bildirdi.

Paylaş

IŞİD'in kontrolündeki Rakka’ya bağlı Til Ebyad, koalisyon güçlerine bağlı jetler tarafından bu akşam 5 kez bombalandı. Sınıra uzak mesafede bulunan noktaların bombalandığı belirtilirken şehre elektrik veren santrallerin de vurulduğu öğrenildi.

Öte yandan Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan açıklamada, ABD güçlerinin son üç gün içerisinde Suriye’deki IŞİD militanlarına karşı savaş uçaklarıyla dört hava saldırısı düzenlediği, koalisyon güçleriyle örgütün Irak’taki hedeflerine de aynı süre içinde savaş, saldırı uçakları ve insansız hava araçları kullanarak 10 saldırı gerçekleştirdiği bildirildi.

Kobanê civarında düzenlenen üç hava saldırısında, IŞİD’in iki muharebe pozisyonu ve küçük bir birimi ile damperli kamyonunun hedef alındığı belirtilirken, Şengal'in kuzeyindeki diğer saldırıda ise örgütün havan topu saldırısı düzenlediği mevzisi imha edildi.

Irak'ta Musul yakınlarındaki saldırıda, IŞİD’in petrol üretiminde ve patlayıcı yapımında kullandığı cihazları da barındıran binaları yıkıldı. Beyci yakınlarındaki üç hava saldırısında, örgütün iki muharebe pozisyonu vurulurken, bir aracı, yeraltı sığınağı ve uçaksavar topçusu imha edildi. Felluce’deki saldırıda, IŞİD’in küçük bir ünitesi ve aracı vurulurken, Ramadi yakınlarındaki üç saldırıda ise örgütün bir aracı ve kontrol noktası imha edildi. Şengal'in kuzeyindeki iki hava saldırısında da örgütün küçük bir ünitesi hedef alındı, silahlı bir aracı vuruldu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

10 kış yiyeceğiyle direncinizi artırın

SONRAKİ HABER

Hani passolig ‘sorunları’ çözecekti?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...