06 Kasım 2014 01:00

10 kış yiyeceğiyle direncinizi artırın

Obezite ile ilgili çalışmalar yapan Dr. Fevzi Özgönül, hem hastalıklardan korunmak hem de sağlıklı beslenip bedenin küçülmesi için 10 süper kış yiyeceğini listeledi.

Paylaş

Soğuk algınlığına yakalanmamak için vücut direncinin arttırılması gerektiğini belirten uzmanlar, bu dönemde C vitamini içeren meyve ve sebze tüketmenin önemli olduğunu vurguluyor. Uzmanlar, ‘Grip olacağımızı hissediyor gibi olduğumuzda akşamları kuru soğan salatası’ yemeyi öneriyorlar. 

Obezite ile ilgili çalışmalar yapan Dr. Fevzi Özgönül, hem hastalıklardan korunmak hem de sağlıklı beslenip  bedenin küçülmesi için 10 süper kış yiyeceğini listeledi.

ELMA
Antioksidan gücü vardır. C vitamini ve kalsiyum açısından zengindir. Elma yerken süper sağlıklı bir besin yediğinizi unutmayın ve keyfini çıkarın.

TATLI PATATES
A vitamini açısından zengin olduğu için cildi gençleştirir, bağışıklık sistemini güçlendirir.

DOMATES
Domatesi konserve veya derin dondurucudan kullanınız.  Domates kalp hastalıkları riskini azaltır.

PAZI
Kemik sağlığı için faydalı olan K vitamini barındırır. Diyetinize çok faydalıdır, tüm vitaminler vardır.

ŞALGAM
C vitaminiyle dolu köklü bir bitkidir. Her çeşit kanser riskini azaltır ve son derece lezzetlidir.

BRÜKSEL LAHANASI
Bağışıklık sistemini güçlendirir. Demir, potasyum deposudur ve kemiklerinizin sağlığı için gerekli olan K vitamini bulundurur.

BALKABAĞI
Balkabağı olmadan sağlıklı kış besinleri listesi olamaz. Her çeşit vitamin açısından zengin olmasının yanı sıra özellikle A vitamini deposudur. Balkabağı çok sağlıklıdır ve kış ayları boyunca sizi soğuktan koruyacak her çeşit minerali barındırır.

TURP YAPRAĞI
Çok lezzetli bir sebze olan turbun yaprağının da yendiğini biliyor muysunuz? İçerdiği beta-karoten, C, E, B6, B9 vitaminleri ile kalsiyum açısından çok iyi bir sebzedir. Turp yapraklarının yaşlanmayı yavaşlatıcı etkisi de vardır.

NAR
Çarşıdan aldınız bir tane eve geldiniz bin tane. Çocukların sevgilisi antioksidan dolu bir meyveyi kış boyunca tüketirseniz cildiniz tazelenir. Nar tüketen kişiler vücutlarının ihtiyacı olan tüm vitaminleri nardan aldıkları için bağışıklık sistemleri güçlenir, daha sağlıklı  olurlar.

HAVUÇ
Bu tür köklü sebzelerle bu kış çok güzel çorbalar yapabilirsiniz. Havuç tatlı bir besindir ve son derece sağlıklıdır. Ayrıca liflidir. Kışın etrafınızdaki herkes hastayken sizin sağlıklı kalmanızı sağlayacak yegane besindir. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bir şüpheli intihar haberi de Batman'dan

SONRAKİ HABER

Koalisyon uçakları Til Ebyad'ı vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa