05 Kasım 2014 17:40

Akdoğan: Ahmet Karataş'a saldırı provokasyondur

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP PM üyesi Ahmet Karataş'a yapılan bıçaklı saldırıyı provokasyon olarak değerlendirdi.

Paylaş

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP PM üyesi Ahmet Karataş'a yapılan bıçaklı saldırıyı provokasyon olarak değerlendirdi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, saldırı için "Bu bir provokasyon değil, planlı partimize yönelik organize bir saldırıdır" demişti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda muhalefet milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, ''Çözüm sürecini AK Parti iktidarı başlattı. Demokratik açılımla, milli birlik kardeşlik süreciyle, Oslo süreciyle. Burada demokratikleşme bunun bir ayağıydı. Son çözüm sürecinde terörün son bulması ana maksattı. Bu süreçte hassas olmak lazım. Toplumsal kesimler birbirine düşürülmek istendi. Partilerimiz buna gelmedi" dedi.

HDP PM Üyesi Ahmet Karataş'a yapılan saldırıyı da kınadığını belirten Akdoğan, "Arka planında ne varsa, kim azmettirdiyse veya böyle bir tezgah kurduysa bunların da bulunması lazım. İçişleri Bakanı bu konuda son derece duyarlı. Bu bir provokasyondur. Bu provokasyonlara süreci kurban etmeyiz. Burada ne gerekiyorsa yapılacaktır ve güvenlik birimlerimiz çalışma yapmaktadır" diye konuştu. (Ankara/DHA)

DEMİRTAŞ NE DEMİŞTİ?

"Bu bir provokasyon değil, planlı partimize yönelik organize bir saldırıdır. Devlet parti binamızda parti yöneticimizin kafasını kesmek istemiştir. Bunun arkasında derin güçler yoktur bizzat devlet vardır. Bununla verilmek istenen mesaj açıktır. HDP'ye kafanızı keseriz demektir."

 

ÖNCEKİ HABER

Kurtulmuş, 'firavun' derken Erdoğan'ı kast etmemiş!

SONRAKİ HABER

Bir şüpheli intihar haberi de Batman'dan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...