05 Kasım 2014 16:33

THY uçağında bomba araması

İstanbul'dan İzmir'e gidecek olan yolcu uçağının tuvaletinde üzerinde İngilizce 'Bomba var' yazan bir kağıt bulunması üzerine yolcular indirildi, uçakta bomba araması yapıldı.

Paylaş

İstanbul'dan İzmir'e gidecek olan yolcu uçağının tuvaletinde üzerinde İngilizce 'Bomba var' yazan bir kağıt bulunması üzerine yolcular indirildi, uçakta bomba araması yapıldı. Yolcular arasında bulunan sinema yönetmeni Gani Rüzgar Şavata, "İzmir'e bir film çalışmasına gidiyorduk. Burada bir filme yakalandık." diye konuştu.  Yapılan aramalarda herhangi bir patlayıcıya rastlanmadı.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul'dan İzmir'e uçacak olan ve saat 17.00'de kalkması gereken Türk Hava Yollarına ait yolcu uçağında yolcuların uçağa alınmasının ardından kabin görevlileri, tuvalette üzerinde İngilizce 'Bomba var' yazılı bir kağıt bulunca acil durum prosedürü uygulandı. Uçak derhal güvenli park alanına çekildi. Önce kaptan pilot anons ederek uçakta acil durum prosedürü uygulanacağını, yolcuların uçaktan indirilerek arama yapılacağını anons etti.

Uçaktan indirilen yolcular, iç hatlar terminaline getirilerek tekrar güvenlik aramasından geçirildi. Bu sırada uçakta bomba eğitimli köpek ile bomba araması yapılmaya başlandığı öğrenildi.

YÖNETMEN ŞAVATA FİLM ÇALIŞMASINA GİDERKEN FİLME YAKALANDIK

Uçaktan indirilen yolcular arasında yer alan ve Erbil'den gelip İzmir'e transit yolculuk yapacak olan sinema yönetmeni ve oyuncusu Gani Rüzgar Şavata, "Bir film çalışmamız vardı. Zübeyde Hanımın hayatı ama maalesef burada bir filme yakalandık. Uçakta herhangi bir panik yaşanmadı. Sadece uçağın tuvaletine bir şeyler yazmışlar uçakta bomba var diye. Millet gayet normal aşağıya indirdiler. Uçak saat 5'de kalkacaktı ama artık bilmiyorum kaçta kalkacak.

'UÇAKTA GÜVENLİ ARAMA YAPILDIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM'

Saat 17.00’de kalkması gereken uçak, 17.10’da kaptanın anonsuyla birlikte güvenlik problemi olduğunun söylendiğini belirten Yolcu Gülhan Ural ise, "Uçak boşaltıldı ve boşaltıldıktan sonra otobüslerde bekledik yaklaşık yirmi dakika. Sonrasında bizi buraya getirdiler. Uçağın bir yerinde bomba olduğu yazılıymış. Bunun üzerine tekrar arama yapılacağını söylediler. Kaptan da güvenlik nedeniyle yolcuların eşyalarıyla birlikte uçaktan ayrılmasını söyledi. Ancak ben uçakta güvenli arama yapıldığını düşünmüyorum." diye konuştu.

 Bomba uzmanları bagaj ve valizleri aramadan geçirdi. Ancak aramalar sonucu herhangi şüpheli bir duruma rastlanmadı. Yolcular ise başka bir uçakla saat 19.00'da İzmir'e hareket etti. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

'HDP ödevini yapmalı'

SONRAKİ HABER

Yol kontrolü yapan polislere silahlı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...