05 Kasım 2014 14:55

‘Kız Kardeşlik Köprüsü’ne ilk tuğla Esenyalı’dan

Kadınlar Türkiye’nin dört bir yanında, IŞİD saldırıları nedeniyle Türkiye’ye gelmek zorunda kalan Kobanêli kadınlarla dayanışmak için Kız Kardeşlik Köprüsü örüyor.

Paylaş

Müslime KARABATAK
İstanbul

Kadınlar Türkiye’nin dört bir yanında, IŞİD saldırıları nedeniyle Türkiye’ye gelmek zorunda kalan Kobanêli kadınlarla dayanışmak için “Kız Kardeşlik Köprüsü” kuruyor. İşçi, sendikalı kadınlar, siyasi partilerin kadın örgütleri, Kobanêli kız kardeşleriyle dayanışmak için kampanyayı sürdürüyor. Dayanışmaya ilk tuğla Esenyalılı kadınlardan geldi.

Pendik Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği’ndeki kadınların öncülüğünde başlatılan kampanyaya; Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği, Bingöl Kareliler Derneği, Bingöl Çalıkağa Derneği, Deriteks Sendikası Tuzla Şubesi, Erzurum Çat derneği, HDP Pendik Kadın Meclisi, HDK Pendik Kadın Meclisi’nden kadınlar imzalarını attı.

Kampanyayla ilgili yapılan basın toplantısında konuşan Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Adile Doğan, Şengal’de yaşanan IŞİD vahşetinden bu yana kadınlar olarak Esenyalı’da savaşın en çok yaraladığı kadınlarla dayanışmak ve acılarını paylaşmak için çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Yaptıkları çalışmalara birçok kadının özveriyle destek verdiğini anlatan Doğan, şimdi de Kobanêli kız kardeşleriyle kardeşlik köprüsü kurmak için kolları sıvadıklarını söyledi.

‘KİMİMİZ KAZAK KİMİMİZ BERE’...

“Dernek olarak bundan sonra yapabileceğimizi konuştuk orada savaşanlar başta olmak üzere kamplarda zor koşullarda kalmak zorunda kalan kadınlarla bir kardeşlik köprüsü oluşturalım dedik. Tuzla'da pek çok derneğin kadın kollarını ziyaret ettik. HDK, HDP, CHP’li kadınlar, bu çalışmayı destekleyip aktif yer alacaklarını söylediler” sözleriyle çalışmaları hakkında bilgi veren Doğan, “Ne mi yapacağız? Kışa girdik oradaki kız kardeşlerimiz ve çocuklarımız üşümesin diye kimimiz oradaki çocuğumuza bir kazak, bere, kimimiz oradaki kız kardeşimize bir kazak, patik öreceğiz. Kimimiz bir kaban, kimimiz bir ayakkabı, battaniye alacağız. Bütün kadınlara ulaşacağız, onların haklı davasını anlatıp destek vermelerini isteyeceğiz. Haklı davalarını anlatıp güç vermek için toplantılar, paneller, basın açıklamaları ve yürüyüşler yapacağız. Kadınlar olarak hükümete, devlet yetkililerine Kobanê’ye her türlü yardımın yapılması için sınırı açmaları ve kamplarda kalan halka insani yardım yapmaları için baskı yapacağız” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Mersin'de işçiler taşerona karşı yürüdü

SONRAKİ HABER

Polis, lisede havaya ateş açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...