05 Kasım 2014 13:02

AKP’li üyelerin Zarrab sevgisi!

TBMM’de 4 eski bakan ile ilgili açılan Meclis Soruşturma Komisyonunda, Komisyon Başkanı olan AKP Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü’nün, dinlenmesi için 8 kişinin ismini önermesine CHP’li komisyon üyeleri tepki gösterdi.

Paylaş

TBMM’de 4 eski bakan ile ilgili açılan Meclis Soruşturma Komisyonunda, Komisyon Başkanı olan AKP Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü’nün, dinlenmesi için 8 kişinin ismini önermesine CHP’li komisyon üyeleri tepki gösterdi. Yaşanan tartışmanın ardından CHP’li milletvekilleri komisyon salonunu terk etti.

Komisyon üyesi olan CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger ile CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, komisyonda yaşananlarla ilgili TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Çok uzun bir toplanamama maratonundan sonra komisyonun tekrar toplandığını belirten CHP İzmir Milletvekili  Erdal Aksünger, “Alt komisyon çalışmaları kapsamında bizim itirazlarımız vardı onları dile getirdik. Davanın baş aktörü olan Rıza Zarraf’ın mecliste dinlenmesi noktasındaki itirazlarımızı tekrar dile getirdik. Meclis iradesi hiçe sayılmıştır Rıza Zarraf konusunda. Kendisinin bir alt komisyon tarafından çağırılması bizim taraf olacağımız bir konu olmadığını beyan etmiştik. Çünkü biz dinleme listeleri konusunda mutabık kalmadık. Ama Komisyon Başkanı Hakkı Köylü kendi inisiyatifinde bu komisyonu götürmeye ve kendine göre bu komisyonun siyasi olduğunu ispat etmeye kararlı gözüküyor” dedi.

Aksünger, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ayrıca Rıza Zarraf’ı tekrar çağırmak istiyoruz ve bunu tekrar dile getirdik. Orada dinlenenlerin de hepsinin burada dinlenmesini dile getirdik. Buna itirazlar geldi. Komisyonda tekrar dinleme listesi, tartışma konusu oldu. Kendisi karar aldı 8 kişiyi dinlemek istedi. Biz listeyi gördüğümüz anda bunların bakan lehine ifade verme ihtimali olan insanlar olduğu konusunda hepimiz aynı kanaati getirdik. Bunun yanı sıra bu davada çok önemli insanlar olduğunu beyan etmiştik. Bazı emniyet müdürleri ve savcıların dinlenmesini istedik. Kendileri bunları dinleyemeyeceği imajı verince itirazlar üst boyutta oldu tartışmalar çıktı ve biz komisyonu terk ettik. Eğer komisyon böyle karar alacaksa CHP üyelerinin hiç birinin bu kararlar altında imzası olmayacak. Alacaklarsa kendi çoğunluklarıyla alırlar. Biz bu senaryonun bu tiyatronun içinde olmayız” dedi. (Ankara/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Hemşirelerden ‘iş yükümüz azalsın’ talebi

SONRAKİ HABER

MEB işçilerinden ‘kura’ tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...