05 Kasım 2014 12:56

İTÜ’de yeni soruşturma

Daha önce ‘izinsiz’ afiş astığı gerekçesiyle bir araştırma görevlisine soruşturma açılan İTÜ’de bu kez de “33A başvuruları için gerekli bölüm kurulu kararlarının fiilen engellenmesine dair araştırma görevlileri iletişim grubuna bir e-posta yazmak.

Paylaş

Daha önce ‘izinsiz’ afiş astığı gerekçesiyle bir araştırma görevlisine soruşturma açılan İTÜ’de bu kez de “33A başvuruları için gerekli bölüm kurulu kararlarının fiilen engellenmesine dair araştırma görevlileri iletişim grubuna bir e-posta yazmak. Bu yolla araştırma görevlilerini ‘provoke’ etmek” gerekçesiyle bir araştırma görevlisi hakkında soruşturma açıldı.

Konu hakkında açıklama yapan İTÜ Asistan Dayanışması, “Ortada soruşturulması gereken birileri varsa, onlar bilimi, etiği, nitelikli eğitimi, ve özgürlüğü savunan araştırma görevlileri değil, üniversiteyi kişisel ve siyasi çıkarları için uçuruma sürükleyen yönetici kadrolarıdır. Ve önemli olan ‘her devrin insanı’ olarak amirine sadık olmak ve ona sahip çıkmak değil, ‘Emeğe, demokrasiye, bilime’ sadık olup üniversitesine sahip çıkmaktır” denildi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Tıpta Osmanlı modeline itiraz

SONRAKİ HABER

Hemşirelerden ‘iş yükümüz azalsın’ talebi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...