05 Kasım 2014 12:00

Elazığ'da hayvan katliamı

Elazığ Bahçelievler (Beyaz Evler) semtinde bir haftadır hayvan katliamı yaşanıyor. Semt sakinleri sabah uyandıklarında sokakta can çekişen köpek ve kedilerle karşılaşıyor

Paylaş

Kenan DOKUR
Özkan ZÜLFİKAR
Elazığ

Elazığ Bahçelievler (Beyaz Evler) semtinde bir haftadır hayvan katliamı yaşanıyor. Semt sakinleri sabah uyandıklarında sokakta can çekişen köpek ve kedilerle karşılaşıyor. Ancak bu katliamın kim ya da kimler tarafından yapıldığı henüz bilinmiyor. Mahalleliler, hayvan katliamının son bulması için yetkilileri göreve çağırdı.

Konuyla ilgili gazetemize konuşan mahallelilerden Cem Ali, “Bu hayvanlar yıllardır mahallede yaşıyor ve kimseye de bir zararları olmadı. Bu ölümlerle ilgili Elazığ Belediyesini aradık ve olay yerine belediye ekiplerini çağırdık. Belediye ekipleri bununla ilgilerinin olmadığını, ancak belediyeye çok sık sokak hayvanlarıyla ilgili şikayetler geldiğini söyledi” diye konuştu.

‘SABAHA KADAR ACI ÇEKEREK ÖLÜYORLAR’

Mahallelilerden Murat Köse, böyle bir katliamla karşılaşmadıklarını dile getirerek mahallede kedi, köpek hatta tilki leşi gördüğünü de aktardı. Köse “Zehirli et mi veriyorlar, artık iğne mi yapıyorlar bilemiyorum, ama hayvanlar sabaha kadar acı çekerek ölüyor. Hayvanların inlemeleri sabaha kadar duyuluyor, bu da vicdanımızı sızlatıyor” diyerek yetkililerin bir an önce bu olaya el atmalarını istedi.

20 yıldır Beyaz Evler’de yaşayan Rojda Damla da, “Bu konuyla ilgili Hayvan Hakları Federasyonuyla (HAYTAP) görüştük. Bize otopsi yapılarak, ölümlere neden olan zehri bulmak gerektiğini anlattılar. Ama hayvan ölüsünü alamadık. Çünkü telef ettikleri hayvanların ölüsünü anında imha ediyorlar” dedi.
Damla, hayvan barınakları konusunun gündeme getirilmesini isteyerek, “Hayvan hakları ihlalleri son bulmalı” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Kıyı Emniyeti: Ölenlerin 10'u çocuk

SONRAKİ HABER

EMEP Fatsalı yaşam savunucularını ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...