05 Kasım 2014 11:39

Kıyı Emniyeti: Ölenlerin 10'u çocuk

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Rumeli Feneri açıklarında batan tekneyle ilgili yeni açıklama yaptı. Açıklamada batan teknedeki 43 kişiden 24’ünün cesedine ulaşıldığı bildirilirken bunlarının 10’nun çocuk 4’ünün de kadın olduğu belirtildi. Öte yandan olayla ilgili gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

Paylaş

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Rumeli Feneri açıklarında batan tekneyle ilgili yeni açıklama yaptı. Açıklamada batan teknedeki 43 kişiden 24’ünün cesedine ulaşıldığı bildirilirken bunlarının 10’nun çocuk 4’ünün de kadın olduğu belirtildi. Öte yandan olayla ilgili gözaltına alınan 2 kişi, tutuklandı.

Kıyı Emniyeti tarafından yapılan açıklama şu şekilde; "03.11.2014 tarih, saat 02:51'de Sahil Güvenlik'ten Riva açıklarında bir mülteci teknesinin battığı ihbarı alınması üzerine, kuruluşumuza ait hızlı tahlisiye botları olay mahalline sevk edilmiştir. Anılan bölgede yapılan arama kurtarma çalışmalarında herhangi bir bulguya rastlanmaması üzerine tahlisiye botumuz istasyona geri dönmüştür"

10 ÇOCUK ÖLDÜ

"Sabah 07:55’te Rumeli Feneri’nin 3 mil açıklarında denizde insanlar bulunduğuna dair bölgedeki balıkçılardan gelen yeni bir ihbar üzerine, KIYEM 3 ve Kıyı Emniyeti 3 hızlı tahlisiye botları olay mahalline sevk edilerek arama kurtarma çalışmalarına tekrar başlanmıştır.

Torun isimli teknede Türk Kaptan dahil Afganistan uyruklu toplam 43 kişi bulunduğu ve bunlardan 24 kişinin cesedine (10 çocuk, 10 erkek ve 4 kadın) ulaşılmış, 6 kişi (erkek) ise sağ olarak kurtarılmıştır"

'24 SAAT KESİNTİSİZ OLARAK DEVAM EDİLMEKTE'

"Sahil Güvenlik koordinesinde denizden arama kurtarma çalışmalarına 24 saat kesintisiz olarak devam edilmekte olup; ilave olarak Rumeli ve Anadolu yakasında da kuruluşumuza ait iki ayrı kara tahlisiye ekibince gündüz sahil taramasına devam edilmektedir."

İKİ TUTUKLAMA

Dün akşam saatlerinde Jandarma tarafından gözaltına alınan ve geceyi karakolda geçiren Doğan Odacıoğlu ile Serkan Uyar, Zekeriyaköy Jandarma Karakolu'ndaki işlemlerinin ardından, öğleden sonra Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. 2 zanlı, soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdikten sonra, "İnsan ticareti" ve "Bilinçli taksirle adam öldürme" suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği de 2 zanlının tutuklanmasına karar verdi. Doğan Odacıoğlu ve Serkan Uyar Metris Cezaevi'ne götürüldü.

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan 1 kişinin de aranmasına devam edildiği öğrenildi. (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Türkiye medyası oto-sansürü bitirebilir mi?

SONRAKİ HABER

Elazığ'da hayvan katliamı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa