05 Kasım 2014 08:02

ABD'nin aradığı el Kaide lideri öldürüldü

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından aranan el Kaide'nin üst düzey yöneticilerinden Şevki el Badani'nin Yemen'de düzenlenen bir hava saldırısında öldürüldüğü iddia edildi. Badani'nin yanı sıra Ansar el Sharia lideriNabil el-Dahab'ında öldürüldüğü bildirildi.

Paylaş

ABD'nin aradığı el Kaide liderlerinden Şevki el Badani ile Yemen'de faaliyet gösteren ve el Kaide destekli yerel örgüt Ansar el Sharia lideri Nabil el Dahab'ın, 4 el Kaide üyesi ile birlikte Yemen'de düzenlenen bir insansız hava aracı saldırısında öldürüldüğü bildirildi. Retuers tarafından verilen bilgiye göre saldırı Yemen merkezinde düzenlendi ve yerel kaynaklar da haberi doğruladı.

Badani, el Kaide'nin Arap Yarımadası örgütlenmesinden sorumlu, El Dahab ise Ansar al-Sharia'nın el-Bayda bölgesinden sorumlu lideri idi.

ABD, "küresel terörist" olarak nitelendirdiği Badani'yi 2012 yılından bu yana arıyordu. ABD Badani'yiYemen'in başkenti Sana'da ABD elçiliğine yapılan en az iki saldırıdan ve yine aynı kentte düzenlenen ve en az 100 askerin ölümüne neden olan intihar saldırısından sorumlu tutuyor. (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Joe Biden Türkiye'ye geliyor

SONRAKİ HABER

İşçiler Çalışma Bakanlığı'nı mühürledi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...