05 Kasım 2014 07:22

AKP hedef gösterdi HDP saldırının merkezi haline geldi

Emek Partisi yaptığı açıklama ile HDP Parti Meclisi Üyesi Ahmet Karataş’ın bıçaklanmasının kınandı. Açıklamada “AKP hedef gösterdi HDP saldırının merkezi haline geldi” denildi.

Paylaş

AKP iktidarının şiddet ve savaş politikalarında ısrar ettiği vurgulanan açıklamada;“Son bir ay içerisinde HDP’yi hedef gösteren, ırkçı ve şoven dil ile, saldırı parti binasının içine kadar vardırıldı. Ankara’da HDP Merkezine giren saldırgan Parti Meclisi Üyesi Ahmet Karataş’ı bıçakladı. Bu saldırı sadece HDP’ye yönelik bir saldırı değil. Ahmet Karataş’ın şahsında tüm emek, barış ve demokrasi güçlerine yönelik yapılmış bir saldırıdır. Türkiye’yi polis devletine çeviren, Kobanê ile dayanışmaya tahammül göstermeyen; 6-7 Ekim olaylarında olduğu gibi askeri sokağa indiren, 40’tan fazla insanın çeşitli biçimlerde ölümüne neden olan, HDP binalarına saldırılar düzenleyen ortamı hazırlayan da AKP Hükümetinin şiddet ve gerilim politikasıdır” denildi.

Günlerdir HDP’yi hedef tahtasına oturtan, HDP’yi MGK toplantılarının gündemi yapan, “Kırmızı Kitap” konusu eden, HDP’yi “suç odağı olmak” gibi suçlamalara maruz bırakan, parti kapatmaları gündeme getiren AKP Hükümetinin olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi; “Bu saldırı AKP tarafından adeta adım adım örülmüştür. HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş başta olmak üzere HDP yönetici ve üyelerinin hedef gösterilmesinin sorumlusu AKP’nin politikalarıdır. Her vesileyle HDP’yi ve yöneticilerini diline dolayan Cumhurbaşkanı, Başbakan, Arınç, İçişleri Bakanı Efkan Ala, başta olmak üzere, AKP kurmayları bu saldırının birinci dereceden sorumlusudurlar. Saldırıyı kınıyoruz. HDP ile dayanışma içinde olmaya devam edeceğimizi bir kez daha belirtiyor, HDP’ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Ahmet Karataş’ın bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyoruz” (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

HDP'nin kapatılması kararı alındı

SONRAKİ HABER

Joe Biden Türkiye'ye geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...