11 Temmuz 2011 11:37

Kıbrıs'ta askeri üste patlama

Güney Kıbrıs’ta 3 yıl önce İran’dan Suriye’ye patlayıcı ve silah götürürken ele geçirilen ve Rum Milli Muhafız Ordusu’nun Larnaka kenti yakınlarındaki askeri üssünde tutulan gemide art arda patlamalar meydana geldi. Alıkonulan gemide çok büyük miktarda barut ve patlayıcı bulunuyordu. Hava sıcaklığ

Kıbrıs'ta askeri üste patlama
Paylaş

Savunma Bakanlığı, ölü ve yaralıların tam sayısını açıklayabilecek durumda olmadığını belirtirken; en az 12 ölü, 55 yaralı ve bir kişinin de kayıp olduğu yolunda bilgiler var. Ölüler arasında 5 itfaiye eri, 4 RMMO askeri ve 2 denizci bulunuyor. Rum Savunma Bakanı ve Rum Ordusu Komutanı, patlamanın ardından istifa etti.

Görgü tanıkları, art arda çok şiddetli patlamaların meydana geldiğini, çok yoğun bir duman bulutunun görüldüğünü belirterek olayı facia olarak nitelediler. Üsse 300 metre uzaklıktaki Lefkoşa-Limasol anayoluna metal parçaları saçıldı ve çok sayıda araç zarar gördü. Yakınlarda bulunan ve Güney Kıbrıs’a enerji sağlayan Vasiliko elektrik santralinin de saçılan parçalar nedeniyle zarar gördüğü ve Kıbrıs Rum kesimi genelinde elektrik kesintileri yaşandığı belirtildi.
Rum ordusunun Evangelos Florakis Deniz Üssü’nde bu sabah meydana gelen patlamada ölü ve yaralı 12’ye yükselirken, halka kan bağışı çağrısında bulunuldu. Rum lider Dimitris Hristofyas, patlamanın meydana geldiği üste incelemelerde bulundu.

‘BÜYÜK YIKIM’

Rum radyosu, üste saat 06.00 sularında meydana gelen olay sonrasında Rum Savunma Bakanlığı’nın ölü sayısını teyit edebilecek durumda olmadığını duyurdu. Olay sonrasında üsse giderek yürütülen operasyonları yöneten Rum Ordusu Komutanı Korgeneral Petros Çalikidis, “Büyük bir yıkım oldu. Patlama, üç yıl önce el konulan bir gemiden indirilen konteynerlerdeki mühimmatta meydana geldi” dedi.

Rum Ticaret Sanayi ve Turizm Bakanı Andonis Pashalidis, Vasiliko bölgesinde durumun trajik olduğunu söyledi. Pashalidis, Vasiliko Elektrik Santrali’nin devre dışı olduğunu belirterek, elektrik şebekesinin yükünün azaltılması için jeneratörü olanların bunları kullanmasını istedi.

Rum Sağlık Bakanı Hristos Patsalidis, durumun göğüslenmesi için Lefkoşa ve Limasol hastaneleri arasında koordinasyon sağlandığını açıkladı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Esad yanlıları, ABD ve Fransa elçiliklerine yürüdü

SONRAKİ HABER

Kamer Genç'ten Evrensel muhabirine tehdit

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...