05 Kasım 2014 01:05

Harem selamlık eğitim yaygınlaşıyor

Bağcılardaki Sebahattin Zaim İmam Hatip Ortaokulunda kız öğrenciler sabahçı, erkek öğrenciler ise öğlenci yapıldı.

Paylaş

Tolga Alp TURGUT
İstanbul

Esenler’deki Akşemsettin İmam Hatip Lisesinden sonra, Bağcılar’da bulunan Sabahattin Zaim İmam Hatip Ortaokulunda da kız ve erkek öğrenciler ayrıldı. Ayrıca, okulun kapalı spor salonunda tüm erkek öğrencilere cuma namazı kıldırıldığı ortaya çıktı.

KIZLAR SABAHCI, ERKEKLER ÖĞLENCİ

İstanbul’un Bağcılar ilçesinde bulunan Sabahattin Zaim İmam Hatip Ortaokulunda, kız ve erkek öğrenciler ‘İslam ahlakı’ gerekçesiyle bir arada eğitim almıyor. Karma eğitimin yerine harem-selamlık sisteminin getirildiği okulda, kız öğrenciler sabahçı, erkek öğrenciler ise öğlenci olarak derslere girmek zorunda kaldı.

ÖĞRENCİLERE CUMA NAMAZI KILDIRILIYOR

Okulda ayrıca, cuma namazı saatlerinde ders işlenmiyor. Boş geçen bu saatlerde ise, okulun kapalı spor salonunda erkek öğrencilere namaz kıldırılıyor.  

BU İLK DEĞİL

Esenler’de bulunan Akşemsettin İmam Hatip Lisesinde de aynı uygulamanın başladığı gazetemiz tarafından “Eğitimde Bilal modeli” başlığıyla gündeme getirilmişti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen bir ses kaydında, Bilal Erdoğan’ın karma eğitimin olmaması gerektiğini söylediği öne sürülmüştü.

DERT EĞİTİM DEĞİL DİNDAR TOPLUM

Öğrencileri kız ve erkek diye birbirinden ayırmanın sakıncalı olduğunu söyleyen Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, “Toplum yaşamını dini kurallara göre belirlemek, eğitimin ve çağın ihtiyaçlarını karşılayamaz” dedi. Hükümetin, 4+4+4 düzenlemesini yaparken eğitimin ihtiyaçlarını değil dindar bir toplum modelini yaratmayı hedeflediğini söyleyen Karaca, “5. sınıfa giden, 11 yaşındaki kız çocuklarına başörtüsü taktırdılar. Liselerden sonra ortaokullarda da karma eğitimi kaldırıyorlar. Dindar toplumu yaratacak eğitim sistemini uygulamak istiyorlar” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Kana doymayan patronlardan hesap soracağız

SONRAKİ HABER

Biz küçüldükçe Ülker büyüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...