04 Kasım 2014 16:49

‘Futbol sadece erkeklerin oyunu değil’

Iğdır’ın tek kadın futbol takımı olan 76 Iğdır Kadın Spor Kulübü oyuncuları, “Futbolun sadece erkek oyunu olmadığını göstermeye çalışıyoruz. Kadınlar her şeyi yapabiliyor. Yeter ki destek verilsin” dedi.

Paylaş

Kadınlar 3. Lig’de mücadele veren 76 Iğdır Kadın Spor Kulübü oyuncuları 2. Lig’e yükselmenin çabasını veriyor. Iğdır’ın ilk kadın futbol takımı olma özelliğini taşıyan takım, verdikleri mücadele ile aslında kadının hayatın her alanında olması gerektiğini gözler önüne seriyor.

MAHALLEDE KADIN ARKADAŞ OLMAYINCA...

Takım oyuncularından Rabia Nur Alparslan, “Futbola mahallede başladım. Mahallemde kadın arkadaşım yoktu. Canımın sıkıldığı bir gün dışarıya çıktım. Baktım ki mahallenin erkekleri futbol oynuyor. Onları izledim. Bir ara top bana doğru geldi. Topa gelişine vurdum. Bu esnada erkekler bu vuruşumu çok beğendiler ve beni içlerine aldılar. Böylelikle 10 yaşımdan beri de bu oyunu oynuyorum.”

Takımın bir başka oyuncusu Mizgin Eray ise, toplumda kadınlara destek verilmesi halinde en az erkekler kadar söz sahibi olacağına vurgu yaparak, “Burada futbolun sadece erkek oyunu olmadığını göstermeye çalışıyoruz. Bize güvenenleri boşa çıkarmayacağız. Tüm dünya bilsin ki kadınlar her şeyi yapabiliyor. Yeter ki kadınlarımıza destek verilsin. En az erkekler kadar toplumda söz sahibi olacaklardır” dedi.

‘ÖN YARGILARI KIRMAK İÇİN TAKIMI KURDUK’

76 Iğdır Spor Kulübü Başkanı Rıfat Özen ise kadının toplumda geri kalmasına engel olmak amacıyla takımı oluşturduklarını belirterek, “Özellikle bu bölgede yaşayan kız çocuklarımızın toplumda geri kaldığını gördük. Bizler de toplumdaki bu ön yargıları yıkmak için kadın futbol takımı kurduk. Elimizi taşın altına koyduk. Böylece Iğdır’da yaşayan kız çocuklarımızın da geleceklerini garanti altına alınması ve toplumda geri kalmaması için böyle bir çalışma yürüttük” diye belirtti. (Iğdır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Direnişimiz yaşamaya dair’

SONRAKİ HABER

Ermenek faciası yaşanmayabilirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...