04 Kasım 2014 16:43

‘Direnişimiz yaşamaya dair’

İşten atılan 26 BEDAŞ işçisi, dün akşam Şişli’de Kent Kültür Merkezindeydi. Genco Erkal ile Tülay Günal’in sahnelediği Yaşamaya Dair oyunu bu kez işçiler için sahnelendi.

Paylaş

Ezgi GÖRGÜ
İstanbul

İşten atılan 26 BEDAŞ işçisi, dün akşam Şişli’de Kent Kültür Merkezindeydi. Genco Erkal ile Tülay Günal’in sahnelediği Yaşamaya Dair oyunu bu kez işçiler için sahnelendi.

İş güvenliği isteyip işten atılan işçiler olarak burada olduklarını söyleyen BEDAŞ işçileri, direnişlerinin 83. gününde davetlilerle birlikte bugünümüzü de böyle değerlendirmek istediklerini söylediler. Daha önce aileleriyle beraber tiyatroya gittiklerini belirten işçiler, bu gece oynanan oyunun kendileri için anlamlı olduğunu ifade ettiler. 83 gündür şirketten bir açıklama gelmediğini söyleyen işçiler, aynı kararlılıkla devam edeceklerini ve işçi arkadaşlarımız arasında dayanışmanın da devam ettiğini söyledi.

Genco Erkal ve Tülay Günal’in yer aldığı Yaşamaya Dair oyunu önceki akşam Şişli Kent Kültür Merkezinde Bedaş işçileri için sahnelendi. Direnişte olan Bedaş işçilerinin oyun öncesinde sahneye çıkmalarıyla salondakiler de alkış tutarak desteklerini bir kez daha ortaya koydu. Sahnedeki işçilerden Ertan Karaman, direnişleri boyunca yaptıkları eylemleri anlattı; direnişlerinin Soma’lar, Torunlar, Ermenekler, Ispartalar yaşanmasın diye olduğunu belirtti. Oyuna atıfta bulunarak ‘Direnişimiz yaşamaya dair’ diyen Karaman, bu daha başlangıç, mücadeleye devam dedi.

BEDAŞ’ın özelleştirmeyle beraber Cengiz Limak Kolin şirketine devrinden sonra işten çıkarılan işçiler 83 günlük direnişleri boyunca bir çok yerde açıklama, eylem ve yürüyüş yapmıştı. Tiyatro dünyasından böyle bir desteğin anlamlı olduğu görülen gecede, dayanışma had safhadaydı.
Oyunun sonunda seyircileri selamlayan Genco Erkal ile Tülay Günal, büyük bir heyecanla alkışlandı.

ÖNCEKİ HABER

‘Yalan haber yapmaya mecbur bırakıldım’ isyanı

SONRAKİ HABER

‘Futbol sadece erkeklerin oyunu değil’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...