04 Kasım 2014 16:38

‘Yalan haber yapmaya mecbur bırakıldım’ isyanı

Gazeteci Udo Ulfkotte, Russia Today TV’ye yaptığı açıklamada, dünya gündemine yön veren önemli televizyon kanalları ve gazetelerin yaptığı haberlerin CIA tarafından politik amaçlı çarpıtılıp, yönlendirildiğini söyledi.

Paylaş

Frankfurter Allgemeine Zeitung’un eski editörü, Kohl Hükümetinin danışmanlarından, Ortadoğu Uzmanı Udo Ulfkotte, bu iddialarını yakın zamanda basılan ‘Satılmış Gazeteciler’ (Gekaufte Journalisten) adlı kitabında yazdı. “Yaklaşık 25 yıldır gazeteciyim. Hep yalan söylemeye ve okura doğruyu söylememeye mecbur bırakıldım” diyen  Ulfkotte, “Düşünün beni de, Amerika yanlısı haberler yaptığım için, Oklahoma ‘onur yurttaşı’ yapmıştı. Amerika yanlısı haberlerimde CIA tarafından yardım gördüm. Artık gırtlağıma kadar doluyum, bu oyunda yer almayacağım.” dedi.

‘ALMAN SİLAHLARINDAN DOLAYI ÖLEN İNSANLAR SAKLANDI’

Ulfkotte, Alman medyasına bakıldığında meslektaşlarının her gün Rusya’ya karşı ‘Gürlediklerini’, gerçekte hepsinin NATO ve tarafından seçilmiş gazeteciler olduğunu öne sürerek, “Pek çok gazeteci kendisini Avrupalı ya da ABD’li diye niteliyor ama aslında hepsi, ben dahil, ‘Resmi olmayan destek güçleri’yiz. Bu şu demek; gerçekte sen işe gizli servisler tarafından alındın, tabii asla bunu kabul etmeyeceklerdir, ola ki açığa çıktın; işte bu nedenle bize ‘resmi olmayan’ diyorlar, yani paravan. Pek çok kez bu role büründüm, bundan utanıyorum, finans çevreleri yani Amerikalılar tarafından satın alındığım halde saygıdeğer Frankfurter Allgemeine için çalıştığım için de utanıyorum.” (DHA)

 

 

 

 

 

 

ÖNCEKİ HABER

Ruba işverenin baskısı protesto edildi

SONRAKİ HABER

‘Direnişimiz yaşamaya dair’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...