11 Temmuz 2011 10:17

DTK 14 Temmuz’da ‘Özerklik ilanını’ tartışacak

Diyarbakır’da toplanan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Daimi Meclisi, Demokratik Özerkliğin ilanını tartışmak üzere tüm bileşenlerine 14 Temmuz’da Diyarbakır’da olağanüstü toplantı çağrısı yaptı.Her hafta Diyarbakır’da toplanma kararı alan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Daimi Meclisi’nin bugünkü topl

DTK 14 Temmuz’da ‘Özerklik ilanını’ tartışacak
Paylaş

Her hafta Diyarbakır’da toplanma kararı alan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Daimi Meclisi’nin bugünkü toplantısından çok önemli bir karar çıktı. Belediye Konukevi’nde basına kapalı yapılan toplantının ardından DTK Sözcüsü Cemal Coşkun, toplantının gündemine ve çıkan sonuçlarına ilişkin bilgi verdi. Siyasal süreç, süreç karşısında hükümetin tavrı ve BDP ile Blok vekillerinin boykot kararının yanı sıra 30-31 Temmuz’da yapılacak genel kurul hazırlıklarının tartışıldığını belirten Coşkun, BDP’li belediye başkanları ve Barış Anneleri İnisiyatifi’nin yaptığı ‘Demokratik Özerkliğin ilanı’ çağrısının da değerlendirildiğini söyledi.

OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI ÇAĞRISI

Söz konusu gündemleri tartışılarak sonuca vardıklarını ifade eden Coşkun, toplantıda yapılan çağrılar ve gelişen siyasal süreçle birlikte ‘Demokratik Özerkliğin ilanını’ tartışmak üzere DTK’nın tüm bileşenlerine toplanma çağrısı yaptıklarını söyledi. 850 delegeye sahip DTK’nın, tüm bileşenleriyle 14 Temmuz’da Diyarbakır’da toplanacağını belirten Coşkun, bu toplantıda Demokratik Özerkliğin ilanını tartışacaklarını dile getirdi. Coşkun, toplantının 14 Temmuz günü BDP Diyarbakır İl Binası’nda bulunan Vedat Aydın Konferans Salonu’nda yapılacağını duyurdu.

‘KAÇIRILAN ASKERLER İÇİN DEVREYE GİRMEYE HAZIRIZ’

Açıklamanın ardından basın mensuplarının ‘Lice’de 2’si asker 3 kişinin alıkonulmasına ilişkin DTK’nın bir girişiminin olup olmayacağı’ yönündeki soruya yanıt veren Coşkun, kongre adına bir şey söylemeyeceklerini ancak ihtiyaç ve talep doğrultusunda DTK’nın üzerine düşeni yapabileceğini söyledi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Operasyon tüm Bölge’ye yayılıyor

SONRAKİ HABER

Adana'da sınıf dayanışması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...